Zuzulová sa bude liečiť a trénovať slalom

SITA|28. okt 2007 o 18:45

SÖLDEN 28. októbra (SITA) - Veronika Zuzulová má za sebou úspešný vstup do novej sezóny Svetového pohára alpských lyžiarov. Na ľadovci v rakúskom Söldene si v obrovskom slalome pripísala na konto 21. ...

SÖLDEN 28. októbra (SITA) - Veronika Zuzulová má za sebou úspešný vstup do novej sezóny Svetového pohára alpských lyžiarov. Na ľadovci v rakúskom Söldene si v obrovskom slalome pripísala na konto 21. miesto. Ide o štvrté bodované umiestnenie v tejto disciplíne dlhých oblúkov v jej kariére a najmä jedenástym najrýchlejším časom v 2. kole naznačila sľubný progres. Jej výsledok je hodný obdivu o to viac, že ho dosiahla nedoliečená z pľúcnych chlamýdií a počas pretekov jej výkon poznačilo ťažšie dýchanie a dusivý kašeľ. "Už na piatkovom tréningu Veronika od polovice trate takmer nemohla dýchať a išla na kyslíkový dlh. Rozhodla sa však jednoznačne, že chce štartovať. Celý tím sme sa báli, ako bude dýchať od polovice trate a najmä po dojazde do cieľa. Našťastie to po rozdýchala a v druhom kole urobila vynikajúci čas, keď v ňom zdolala silné ´obrakárky´ Tanju Putiainenovú, Alexandru Meissnitzerovú, Nicol Hospovú či Šárku Záhrobskú. A to ešte od víťaznej Talianky Denise Karbonovej inkasovala v druhom kole len 4 stotiny sekundy," komentoval manažér Veroniky Zuzulovej Róbert Magát.

Podľa trénera Timoteja Zuzulu sa Veronika potrebuje dať zdravotne aspoň ako-tak do poriadku a najmä sa "vypretekať". Ešte v sobotu popoludní absolvovala silovo-rýchlostný tréning, ktorý musela viac ako tri týždne pre chorobu vypúšťať. V nedeľu mala voľno a od pondelka do stredy bude v Söldene trénovať svoju najsilnejšiu disciplínu - slalom, v ktorom obhajuje celkovú piatu priečku vo Svetovom pohári. Úvodný ženský slalom SP 2007/08 sa uskutoční 11. novembra vo fínskom Levi, kde by Zuzulovci nechceli chýbať. "Ten kopec nemám práve v obľube. Je tam momentálne dážď a zelená tráva namiesto snehu. Naviac ide o veľmi náročné a dlhé presuny do Fínska, a to iba pre jeden slalom, ktorý by sa mohol v pohode odjazdiť napríklad v USA či Kanade, kde hneď po Fínsku odlietame a budeme tam celý mesiac," posťažovala sa najlepšia slovenská zjazdárka. Teraz ju však okrem najbližšieho programu zamestnáva najmä to, ako prestať čo najskôr kašľať. Ako ešte v sobotu krátko po pretekoch uviedla, na svoju chorobu aktuálne užíva inhalačné spreje. A prvé výsledky by sa mali dostaviť po štyroch-piatich dňoch.


Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zuzulová sa bude liečiť a trénovať slalom