Zuzana Kučová nevyužila proti Vinciovej vedenie 6:4, 5:2 a dva mečbaly

(Autor: TASR)
TASR|8. júl 2011 o 18:34

Slovenská tenistka Zuzana Kučová nevyužila obrovskú šancu na postup do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Budapešti.

Zuzana Kučová napriek prehre dosiahla svoj najväčší singlový úspech na okruhu WTA.

BUDAPEŠŤ. Slovenská tenistka Zuzana Kučová nevyužila obrovskú šancu na postup do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Budapešti (dotácia 220.000 dolárov).

Vo štvrťfinále viedla nad najvyššie nasadenou Taliankou Robertou Vinciovou 6:4, 5:2 a pri podaní súperky mala k dispozícii dva mečbaly. Víťazke turnaja v Hertogenboschi sa však podaril dokonalý obrat. Druhý set vyhrala Vinciová 7:6 (3) a tretí 6:3.

Zuzana Kučová napriek prehre dosiahla v maďarskej metropole svoj najväčší singlový úspech na okruhu WTA, keď prvýkrát postúpila do štvrťfinále. Z Budapešti si odnáša prémiu 5340 dolárov a 70 bodov do svetového rebríčka WTA.

Kučovej nevyšiel úvod zápasu s Vinciovou, keď hneď v úvodnom geme stratila podanie. Talianka si postupne vybudovala náskok 4:2, no Kučová v ďalších minútach zvýšila agresivitu na returne, dokázala favorizovanú súperku pretlačiť v dlhých výmenách od základnej čiary a vďaka šnúre štyroch gemov v rade získala prvý set vo svoj prospech. Vinciová robila priveľa nevynútených chýb, čo bolo vodou na mlyn Kučovej. Slovenská štvorka sa dokázala oveľa lepšie vyrovnať s horúcim počasím, veľmi dobre sa na dvorci pohybovala.

Na začiatku druhého dejstva si Kučová po rýchlom brejku vybudovala náskok 3:0 a za stavu 5:2 mala pri podaní Vinciovej k dispozícii dva mečbaly. Talianka ich však odvrátila, šnúrou štyroch gemov otočila na 6:5 a pri vlastnom podaní mala setbal. Kučová si síce vynútila tajbrejk, no v ňom ťahala za kratší koniec.

V treťom sete držala Slovenka so súperkou krok iba do stavu 3:3. V ôsmom geme Vinciová aj vďaka dvom forhendovým winnerom prelomila podanie Slovenky a pri vlastnom servise následne premenila hneď prvý mečbal. Talianka sa v Budapešti stala "katom" slovenských tenistiek, v 1. kole dovolila kvalifikantke Lenke Juríkovej uhrať iba jediný gem.

"Dnes som bola tak blízko a predsa ďaleko od víťazstva. Nevyužila som dva mečbaly a súperky takého rangu to stavia na nohy, mňa to naopak položilo. Aj keď som sa ďalej snažila bojovať, Vinciová bola v treťom sete lepšia. Teraz si dávam pauzu a najbližšie idem až do Ameriky, do New Havenu a na US Open," povedala pre agentúru SITA Zuzana Kučová.

Dvojhra - štvrťfinále:

Roberta Vinciová (1-Tal.) - Zuzana KUČOVÁ (SR) 4:6, 7:6 (3), 6:3

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Zuzana Kučová nevyužila proti Vinciovej vedenie 6:4, 5:2 a dva mečbaly