Zürich prišiel v Magnitogorsku o víťazstvo v závere

Zürich uhral na ľade Magnitogorsku cennú remízu.
Zürich uhral na ľade Magnitogorsku cennú remízu. (Autor: championshockeyleague.com)
SITA|21. jan 2009 o 20:37

Prvý finálový duel hokejovej Ligy majstrov 2008/2009 medzi domácim ruským mužstvom Metallurg Magnitogorsk a Zürich SC Lions sa skončil trochu prekvapujúcou remízou 2:2.

MAGNITOGORSK. Prvý finálový duel hokejovej Ligy majstrov 2008/2009 medzi domácim ruským mužstvom Metallurg Magnitogorsk a švajčiarskym Zürich SC Lions sa skončil trochu prekvapujúcou remízou 2:2.

Hosťujúci tím v prvom dejstve hýril aktivitou a streleckú prevahu využil na strelenie dvoch gólov. Pri druhom z hokejky Wichsera asistoval aj slovenský útočník Peter Sejna. V druhej časti mali prevahu domáci hokejisti, ale Sulander za svoj chrbát nepustil ani jeden puk.

V tretej dvadsaťminútovke sa favorizovaný Metallurg gólovo presadil dvakrát a po remíze 2:2 je pred odvetou, ktorá je na programe o týždeň 28. januára od 19.30 h vo švajčiarskom Rapperswile, k celkovému triumfu v prestížnej súťaži bližšie švajčiarsky celok.

Sejna s asistenciou

Favoritom duelu boli domáci hokejisti, no boli to hostia, ktorí začali aktívnejšie a brankára Proskurjakova vysielali strely z každej pozície. Kanonáda Zürichu priniesla ovocie v 10. min, keď Trudel poslal puk za chrbát Proskurjakova a schladil tribúny.

Tie doslova zmĺkli na začiatku 13. min po akcii prvého útoku zürišských "levov", po prihrávke Slováka Petra Sejnu sa presadil Wichser a bolo 0:2. Hráčom Metallurgu sa postupne podarilo vyrovnať hru, no ich pokusy končili na pozornom gólmanovi Sulanderovi. V II. tretine už mal viac z hry domáci tím, ale štyridsiatnik v bránke súpera Sulander sa nenechal zaskočiť a dlho držal tím trénera Seana Simpsona v dvojgólovom vedení.

S pribúdajúcim časom sa tlak Metallurgu stupňoval, stále však bez gólového efektu. Triumf Zürichu mohol v 51. min potvrdiť Alston, no nepremenil trestné strieľanie. Na druhej strane sa vzápätí presadil Aťušov a vykresal iskierku nádeje pre ruské mužstvo. Keď už sa zdalo, že hostia si z Magnitogorska odvezú veľmi cenné víťazstvo, prekonal v poslednej minúte Sulandera strelou z diaľky český útočník Rolinek a vyrovnal na konečných 2:2.

Metallurg Magnitogorsk (Rus.) - Zürich SC Lions (Švajč.) 2:2 (0:2, 0:0, 1:0)

Góly: 52. Aťušov (Marek), 60. Rolinek (Varlamov) - 10. Trudel (Schelling, Pittis), 13. Wichser (SEJNA, Gardner)

Vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 35:28. Rozhodovali: Husička, Šindler - Blumel, Pouzar (všetci ČR), 7700 divákov

Magnitogorsk: Proskurjakov - Aťušov, Varlamov, Malenkich, Birjukov, Bulin, Selujanov, Ibragimov, Chabarov - Marek, Kudrna, Rolinek - Mirnov, Platonov, Kaigorodov - Zavaruchin, S. Čistov, Chlystov - Puškarev, Jermolajev, J. Fiodorov

Zürich: Sulander - SUCHÝ, Blindenbacher, Seger, Schnyder, Geering, Schelling, Cadonau, Gloor - SEJNA, Gardner, Wichser - Pittis, Trudel, Down - Monnet, Bastl, Alston - Grauwiler, Krutov, Kamber

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Zürich prišiel v Magnitogorsku o víťazstvo v závere