V jednom úseku bola rýchlejšia iba Vlhová. Mladá Chorvátka rozmýšľa nad elitnou pätnástkou

Zrinka Ljutičová štartovala v Söldene s vysokým štartovým číslom.
Zrinka Ljutičová štartovala v Söldene s vysokým štartovým číslom. (Autor: Instagram/Zrinka Ljutic)
Nikola Baďová|30. okt 2023 o 13:30

Úvodné preteky vyhrala Lara Gutová Behramiová, Petra Vlhová skončila tretia.

BRATISLAVA. Na koho je v novom lyžiarskom ročníku 2023/2024 najviac zvedavá americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová

„Na chorvátske dievčatá. Minulý rok mali celkom dosť silné výkony, najmä v druhej polovici sezóny,“ uviedla obhajkyňa celkového prvenstva na predsezónnej tlačovej konferencii. 

Zvedavosť Američanky sa potvrdila. Na formu z minulého ročníka nadviazala devätnásťročná Zrinka Ljutičová. V obrovskom slalome v Söldene obsadila 14. miesto. 

Je to jej najlepšie umiestnenie v disciplíne v kolotoči Svetového pohára. Minulý rok bodovala v obrovskom slalome iba dvakrát. Skončila 19. v Kranjskej Gore a 25. v Kronplatzi. 

Potrebuje ešte jedny dobré preteky

V Söldene sa do druhého kola prebojovala s vysokým štartovým číslo 48. Problém jej robila najmä stredná pasáž, kde na strmine stratila, ale výsledný čas jej stačil na 25. miesto. 

„Zápasila som s traťou, ale je to v poriadku. Dokážem s tým bojovať,“ povedala pre Sportnet. 

V druhej jazde využila, že na trať vyštartovala medzi prvými. Strmú časť prešla podstatne rýchlejšie. Na treťom meranom úseku mala dokonca druhý najrýchlejší čas za slovenskou reprezentantkou Petrou Vlhovou, ktorá bola v tejto časti najrýchlejšia. 

V cieli sa síce priebežne zaradila na druhé miesto za Paulou Moltzanovou, ale sľubnú pozíciu si dlho držala. Nakoniec poskočila o jedenásť miest. Na najlepšiu desiatku strácala tri desatiny sekundy. 

Štartové číslo v obrovskom slalome by si mohla čoskoro vylepšiť. Sama si však nie je istá, či ju štrnáste miesto posunie do elitnej tridsiatky. 

„Dúfam, že sa tam čoskoro dostanem. Myslím, že potrebujem ešte jedny dobré preteky. Som celkom zlá na tieto štatistiky. Keď tam už budem a budem jazdiť na lepšej trati, tak môžem viac rozmýšľať nad konzistentnými výkonmi na úrovni najlepšej pätnástky,“ premýšľala. 

Tréning so Zubčičom

Aj Ljutičová podobne ako Shiffrinová alebo Vlhová zápasila pred štartom novej sezóny s chorobou. Naviac, v lete sa podrobila i operácii slepého čreva. 

„Dva týždne pred pretekmi som bola trochu chorá a veľmi som nelyžovala, hlavne obrovský slalom. Mala som možno tri dni na trénovanie tejto disciplíny.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»V jednom úseku bola rýchlejšia iba Vlhová. Mladá Chorvátka rozmýšľa nad elitnou pätnástkou