Ošiaľ v Záhrebe. Mladý talent má dosť sebavedomia, aby zdolal elitné lyžiarky

Zrinka Ljutičová sa teší z výsledku v Semmeringu.
Zrinka Ljutičová sa teší z výsledku v Semmeringu. (Autor: SITA/AP)
Nikola Baďová|3. jan 2023 o 15:15

Domáca lyžiarka stála v Záhrebe na pódiu pred pätnástimi rokmi.

ZÁHREB, BRATISLAVA. Zrinka Ljutičová sa považuje za najsľubnejšiu lyžiarku z prímorskej krajiny po Janici Kostoličovej.

Na mladú Chorvátku sa upierajú všetky oči počas slalomových pretekov v Záhrebe. Na konci roka zaznamenala sľubné šieste miesto v Semmeringu. 

„Pracovala som naozaj tvrdo, aby som sa dostala do svetovej špičky. Celú zimu som trénovala a v lete sa pripravovala,“ povedala pre RTVS osemnásťročná lyžiarka.

Chorváti naposledy oslavovali pódiové umiestnenie na domácich pretekoch pred pätnástimi rokmi. Na druhom mieste vtedy skončila Ana Jelušičová. 

Čoskoro bude čísla losovať

Talentovaná Ljutičová zaujala minulý rok vo finále Svetového pohára vo francúzskom stredisku Méribel, kde sa kvalifikovala ako juniorská majsterka sveta. V Chorvátsku vtedy písali o senzácii roka. 

Zo Záhrebu

píše reportérka Sportnetu Nikola Baďová

Mladá pretekárka všetkých zaskočila a skončila na skvelom piatom mieste. 

Taký výsledok si krajina nepamätala od roku 2009. V najlepšej päťke naposledy skončila medzi lyžiarkami Ana Jelušičová na štvrtom mieste v slalome v Garmisch Partenkirchene.

Svetový pohár v Záhrebe:

Streda 4. januára
1. kolo 12:30, 2. kolo 16:30

Štvrtok 5. januára
1. kolo 15:00, 2. kolo 18:00

Vo výborných výkonoch pokračovala aj na začiatku sezóny. 

V úvodných slalomových pretekoch v Levi si síce v prvom kole zajazdila siedme miesto, ale v druhej jazde chybovala a vypadla. Chuť si napravila na druhý deň. 

Opäť predviedla kvalitné prvé i druhé kolo a v cieli sa zaradila za svoju tímovú kolegyňu Leonu Popovičovú na siedme miesto. 

„Dosiahli sme neuveriteľný výsledok. Trvalo trinásť rokov, aby sa dve Chorvátky umiestnili v najlepšej desiatke. Som veľmi spokojná so svojim lyžovaním. 

Po tomto výsledku môžem ísť ešte viac nahor. Zostala som pokojná a s tlakom som sa vysporiadala,“ prezradila pre Sportnet.hr Ljutičová. 

V priebežnom hodnotení slalomu drží výborné desiate miesto. Čoskoro by sa mohla prepracovať aj do elitnej pätnástky a súťažné číslo by si losovala. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Ošiaľ v Záhrebe. Mladý talent má dosť sebavedomia, aby zdolal elitné lyžiarky