Žreb US Open: Nadal a Federer sa môžu stretnúť vo štvrťfinále

(Autor: Ilustračné - SITA/AP)
SITA|22. aug 2013 o 19:09

Štyria slovenskí tenisti Martin Kližan, Lukáš Lacko, Magdaléna Rybáriková a Jana Čepelová nastúpia v 1. kole dvojhry na záverečnom grandslamovom turnaji roka US Open proti kvalifikantom.

NEW YORK. Španielsky tenista Rafael Nadal a Švajčiar Roger Federer sa nachádzajú v rovnakej štvrtine "pavúka" hlavnej súťaže dvojhry mužov na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku. Rozhodol o tom štvrtkový žreb.

Najvyššie nasadený Novak Djokovič zo Srbska bude v 1. kole čeliť Litovčanovi Ričardasovi Berankisovi a v jeho hornej polovici je britský obhajca titulu Andy Murray (môžu sa teda stretnúť už v semifinále), ktorý začne proti Francúzovi Michaelovi Llodrovi.

Štastie na kvalifikantov

Štyria zo siedmich štartujúcich slovenských tenistov napokon nespoznali na štvrtkovom žrebe meno súpera na 1. kolo hlavnej súťaže dvojhry mužov a žien na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku (26. augusta - 9. septembra, celková minimálna dotácia 34,3 milióna USD, tvrdý povrch Deco Turf II vonku).

Dominika Cibulková nasadená ako sedemnásta začne proti Ukrajine Eline Svitolinovej. Daniela Hantuchová sa stretne s domácou Mariou Sanchezovou. Karolína Schmiedlová si v 1. kole zmeria sily so Švajčiarkou Stefanie Vögeleovou.

Magdaléna Rybáriková nasadená ako dvadsiata deviata a Jana Čepelová si počkajú na kvalifikantky. Práve kvalifikanti vyzvú aj Martina Kližana a Lukáša Lacka, teoreticky nimi ešte môžu byť krajania Andrej Martin a Miloslav Mečíř mladší.

MUŽI:

Martin Kližan (SR) - kvalifikant

Lukáš Lacko (SR) - kvalifikant

ŽENY:

Dominika Cibulková (SR-17) - Elina Svitolinová (Ukr.)

Magdaléna Rybáriková (SR-29) - kvalifikantka

Daniela Hantuchová (SR) - Maria Sanchezová (USA)

Jana Čepelová (SR) - kvalifikantka

Karolína Schmiedlová (SR) - Stefanie Vögeleová (Švaj.)

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Žreb US Open: Nadal a Federer sa môžu stretnúť vo štvrťfinále