Rusi stále čakajú na odvolací verdikt, či môžu štartovať v Pjongčangu

Ruskí športovci súťažia na ZOH 2018 ako Olympijskí športovci z Ruska.
Ruskí športovci súťažia na ZOH 2018 ako Olympijskí športovci z Ruska. (Autor: SITA/AP)
SITA|8. feb 2018 o 08:48

Verdikt sa očakáva do 24 hodín, povedal právnik zastupujúci Rusov.

PJONGČANG. Vypočutie v prípade 45 ruských športovcov, ktorí žiadajú o účasť na zimných olympijských hrách v Pjongčangu po zrušení zákazu ich štartu Športovým arbitrážnym súdom (CAS), sa vo štvrtok skončilo v Pjongčangu bez okamžitého rozhodnutia.

"Verdikt sa očakáva do 24 hodín, " povedal právnik zastupujúci Rusov Philippe Baertsch. "Veríme, že komisia uzná našu argumentáciu a bude rešpektovať práva športovcov," dodal.

V čase, keď CAS začal jednotlivé prípady prejednávať, odštartovala olympiáda prvými súťažami v curlingu, do ktorých sa zapojili aj ruskí účastníci Hier pod hlavičkou Olympijskí športovci z Ruska.

Celkový počet odvolaní dosiahol vo štvrtok číslo 60, vo štvrtok bolo na programe 45 ruských športovcov a dvaja tréneri, pričom CAS informoval, že sa bude zaoberať aj prípadmi nových šiestich ruských pretekárov a siedmich členov realizačných tímov.

"Nemôžeme komentovať, čo sa dialo v komisii. Môžem iba povedať, že sme sem prišli obhajovať naše dobré meno a boli sme v plnom rozsahu vypočutí," vyjadril sa tréner ruských sánkarov Alber Demčenko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Rusi stále čakajú na odvolací verdikt, či môžu štartovať v Pjongčangu