O hokejovom romantizme a fúzatej Češke

Na ľade to bola pekná mastenica aj bez hráčov z NHL.
Na ľade to bola pekná mastenica aj bez hráčov z NHL. (Autor: FOTO - SITA/AP)
Boris Vanya|16. feb 2018 o 16:44

Ešte niekomu chýbajú na zimnej olympiáde hokejisti z NHL?

Autor je olympijský televízny maniak

Ani si nebolo treba chystať budík, nový olympijský deň sa začína už hlboko v noci. Po tom, čo slovenskí hokejisti zlízali ruskú zmrzlinu, verím, že zbaštia aj americký hamburger.

Na ľade sa od prvých sekúnd odvíja neľútostný boj US boys proti našim chlapcom. Už chápem, prečo mi olympijská vrchnosť dopriala len štyri hodiny spánku.

Mastenica aj bez hráčov z NHL

Milióny amerických fanúšikov na druhej strane planéty si určite práve prepli na hlavný program televízie NBC, aby po nejakom filmovom predkrme, v ktorom skupina mutantov neúspešne útočila na baštu svetovej civilizácie (Ameriku), mohli sledovať ďalšiu drámu.

Možno sa aj mnohí čudovali, že US boys hrajú po dvoch dňoch s tým istým súperom, ešte aj vlajku má rovnakú, kto sa má v tých Európanoch vyznať. Medzi mantinelmi je to pekná mastenica aj bez hráčov z NHL.

Aspoň si človek zaspomína na časy hokejového romantizmu, keď súperili proti sebe naši skvelí amatéri, ktorí si práve odskočili od sústruhu, s americkými študentmi, čo dostali cez olympiádu prázdniny.

Nasleduje ďalší dlhý efektný záber zo strechy štadióna, režisér programu asi ašpiruje na športového Oscara, ale kde je puk? Nevidím ani hov... No ale späť k olympiáde.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»O hokejovom romantizme a fúzatej Češke