Zoberte si príklad z Hamšíka, odkazuje Straka svojim hráčom

František Straka verí, že jeho tím sa dostane z krízy práve proti Neapolu.
František Straka verí, že jeho tím sa dostane z krízy práve proti Neapolu. (Autor: TASR)
SITA|1. okt 2014 o 16:59

Futbalistov Slovana Bratislava čaká vo štvrtok v Európskej lige SSC Neapol.

BRATISLAVA. Tréner futbalistov Slovana Bratislava František Straka verí, že nelichotivá forma jeho zverencov nebude mať veľký vplyv na ich výkon vo štvrtkovom zápase 2. kola I-skupiny v Európskej lige proti SSC Neapol.

Jehi tím sa v ostatnom období iba hľadá, v predchádzajúcich piatich stretnutiach získal iba bod za ligovú remízu v Dunajskej Strede a má skóre 1:12. Do tejto bilancie je zarátaná aj vysoká prehra v úvodnom vystúpení v Európskej lige s Young Boys Bern (0:5).

Generálka na Neapol Slovanu tiež nevyšla - v nedeľu podľahol v lige na ihrisku nováčika z Podbrezovej 0:1.

Musíme sa tešiť

"Situácia je veľmi nepríjemná, ale tento zápas je niečo, na čo sme čakali. Privítať Neapol je niečo výnimočné. Každý sa na to musí tešiť," povedal český kouč na tlačovej konferencii.

Straka sa nechcel zaoberať predchádzajúcimi výsledkami Bratislavčanov. "Mali by sme hovoriť o tom, že hráme proti Neapolu a nezaoberať sa tou 'dekou‘, ktorá na nás leží. Musíme ju zahodiť a hráči musia odovzdať maximum. Verím, že zabudneme na slabú streleckú formu a chytíme sa práve proti Neapolu," doplnil 56-ročný odborník.

Hamšíka videl len v televízii

Neapol pri vstupe do EL zvíťazil doma nad Spartou Praha 3:1 a v tabuľke je na druhej pozícii o skóre za Young Boys Bern. V kádri tretieho tímu minulej sezóny Serie A pôsobí aj opora slovenskej reprezentácie Marek Hamšík, ktorý začal s profesionálnou kariérou práve v Slovane a potom cez Bresciu prestúpil do Neapola.

"Vždy som ho obdivoval a je úžasné pre Bratislavu a celé Slovensko, že tu bude hrať. Je to skvelý hráč. Dosiaľ som ho videl len v televízii, ešte som sa s ním osobne nestretol. Marek zároveň predstavuje príklad pre našich hráčov, musia vedieť predať svoj talent. Hamšík im ukázal, že sa to dá a teraz pôsobí vo veľkom klube," doplnil Straka.

Sústrediť sa na seba

Recept na zdolanie Neapola načrtol gólman Slovana Dušan Perniš. "Neapol nie je o jednom či dvoch hráčoch. Celý tím je veľmi kvalitný. Hrajú spolu dlho a je to vidieť. Nemôžeme sa však sústrediť na nich, ale na seba a pokúsiť sa eliminovať ich silné stránky," povedal Perniš.

"Musíme ukázať, že vieme hrať futbal a nebojíme sa ho hrať. Musíme sa dostať z krízy, ktorá nás postihla," doplnil stopér Branislav Niňaj.

Zápas sa na Pasienkoch začína vo štvrtok o 19.00, povedie ho chorvátsky rozhodcu Marijo Strahonja.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Zoberte si príklad z Hamšíka, odkazuje Straka svojim hráčom