Zmena v nominácii na Nemecký pohár: Smreka nahradil Sersen

Michal Sersen
Michal Sersen (Autor: ap)
TASR|4. nov 2009 o 16:10

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Ján Filc musel v stredu pristúpiť už k tretej zmene v nominácii na Nemecký pohár.

Piešťany.

Obrancu Petra Smreka, ktorého trápia zdravotné problémy, nahradil zadák Slovana Bratislava Michal Sersen.

Z pôvodnej nominácie vypadol už pred zrazom zranený útočník Stanislav Gron a v utorok pre problémy s vycestovaním z Ruska aj Branko Radivojevič.

Namiesto nich hlavný kormidelník povolal Milana Bartoviča a Ľubomíra Vaica. V stredu musel urobiť aj tretiu zmenu.

"Peter sa vrátil z Ruska s teplotami a jeho stav sa nezlepšil. Aj dnes má teploty a tak je vylúčené, aby s mužstvom cestoval na Nemecký pohár."

"Preto sme sa s kolegami rozhodli povolať na jeho miesto obrancu Slovana Bratislava Michala Sersena, ktorý sa k mužstvu pripojí popoludní v Bratislave," povedal Filc pre oficiálnu stránku Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Na utorkový zraz pricestovalo 16 hráčov, neskôr sa k ním pripojil aj "náhradník" Vaic a v stredu vykorčuľovala na ľad už aj pätica z KHL Rastislav Staňa, Marek Zagrapan, Ivan Baranka, Richard Lintner a Marcel Hossa. Priamo do dejiska turnaja v Mníchove pricestujú ešte obranca Dominik Graňák a útočník Štefan Ružička.

Káder na Nemecký pohár:

brankári - Branislav Konrád (Slovan Bratislava), Rastislav Staňa (Severstaľ Čerepovec/KHL)

obrancovia - Ivan Baranka (Spartak Moskva/KHL), Peter Frühauf (HC'05 Banská Bystrica), Dominik Graňák (Rögle BK/Švéd.), Richard Lintner (Dinamo Minsk/KHL), Tomáš Slovák (Avtomobilist Jekaterinburg/KHL), Michal Sersen (Slovan), Richard Stehlík (HC Steel Vítkovice/ČR), Ivan Švarný (HC Benzina Litvínov/ČR)

útočníci - Marek Bartánus (HK 32 Liptovský Mikuláš), Tomáš Bulík (B. Bystrica), Ivan Čiernik (Kölner Haie/Nem.), Marcel Hossa (Dinamo Riga/KHL), Rudolf Huna (Košice), Richard Huna (Slovan), Roman Kukumberg (Lada Togliatti/KHL), Michal Macho (BK Mladá Boleslav/ČR), Štefan Ružička (Spartak Moskva/KHL), Dávid Skokan, Ľubomír Vaic (obaja Slovan), Rastislav Špirko (HC Eaton Pardubice/ČR), Juraj Štefanka (Vítkovice/ČR), Marek Zagrapan (Severstaľ/KHL), Milan Bartovič (HC Bílí Tigři Liberec/ČR)

Nachádzate sa tu:
Domov