Slováci uhrali proti favoritovi iba set, v skupine skončili poslední

Slovenskí volejbalisti.
Slovenskí volejbalisti. (Zdroj: TASR, Autor: TASR)
TASR|7. jún 2021 o 00:39

Všetky sety boli veľmi tesné.

Zlatá európska liga 2021 - B-skupina

Ukrajina - Slovensko 3:1 (-23, 23, 21, 24)

Rozhodovali: Akdemir (Tur.) a Taran (Mold.)

Divákov: 1015

Ukrajina: Ostapenko 11, Holoven 1, Kovalov 14, Drozd 13, Vijeckij 25, Polujan 7, libero Kanajev (Ščitkov 5, Semeniuk 0)

Slovensko: Firkaľ 10, M. Zeman 7, Gavenda 15, M. Petráš 16, J. Kováč 5, F. Palgut 0, libero M. Vitko (Ihnát 0, Goč 1, Jendrejčák 1)

ZÁPOROŽIE. Slovenskí volejbalisti zakončili svoje účinkovanie v B-skupine Zlatej európskej ligy v Záporoží prehrou 1:3 s domácou Ukrajinou.

V tabuľke obsadili s bilanciou jedno víťazstvo a tri prehry posledné tretie miesto. O nádej na účasť na záverečnom turnaji Final Four v Belgicku prišli už v sobotu, postup si vybojovala stopercentná Ukrajina.

Zverenci trénera Mareka Kardoša sa v prípade víťazstva mohli posunúť v tabuľke na druhú priečku pred Rumunsko, ale proti v skupine nezdolanej Ukrajine napokon po vyrovnanom priebehu nezvládli koncovku.

Po úspešnom prvom sete 25:23 prehrali v ďalších troch s domácim výberom na 23, 21 a 24 bodov.

Najviac bodujúcim hráčom zápasu bol s 25 bodmi ukrajinský univerzál Dmytro Vijeckij, za Slovensko si najviac bodov pripísali smečiar Michal Petráš (16), ktorý sa blysol aj štyrmi blokmi a univerzál Filip Gavenda (15).

Hlas po zápase

Marek Kardoš, tréner Slovenska: "Škoda dnešného zápasu. V setoch, ktoré sme prehrali, sme v koncovkách spravili zopár hlúpych chýb, napríklad sme boli pri blokoch dvaja na dvoch metroch a zle sme vyhodnotili situáciu. Práve na takýchto loptách sa v koncovkách prehráva.

Celkovo som až na niektoré fragmenty hry s týmto turnajom spokojný. Chlapci sa pomaly učia systém, majú kontakt s väčším volejbalom. Dúfam, že takýchto zápasov, aj víťazných, budú hrať čoraz viac a posunie ich to ďalej."

Tabuľka B-skupiny

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Slováci uhrali proti favoritovi iba set, v skupine skončili poslední