Hütterová napodobnila Vlhovú, posledné preteky pred ZOH majú dve víťazky

Federica Brignoneová (vľavo) a Cornelia Hütterová.
Federica Brignoneová (vľavo) a Cornelia Hütterová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|30. jan 2022 o 12:15 (aktualizované 30. jan 2022 o 12:50)

Na pódiu takmer stáli až štyri lyžiarky.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - Garmisch-Partenkirchen (Nemecko)

Ženy - super-G:

1.

Federica Brignoneová

Taliansko

1:18,19 min

1.

Cornelia Hütterová

Rakúsko

+ 0 s

3.

Tamara Tipplerová

Rakúsko

+ 0,82 s

4.

Mirjam Puchnerová

Rakúsko

+ 0,83 s

5.

Nadine Festová

Rakúsko

+ 0,93 s

6.

Romane Miradoliová

Francúzsko

+ 0,98 s

7.

Jasmina Suterová

Švajčiarsko

+ 1,01 s

8.

Corinne Suterová

Švajčiarsko

+ 1,03 s

8.

Joana Haehlenová

Švajčiarsko

+ 1,03 s

GARMISCH-PARTENKIRCHEN. Talianska lyžiarka Federica Brignoneová a Rakúšanka Cornelia Hütterová sa stali víťazkami nedeľňajšieho super-G v pretekoch Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní.

Obe mali v cieli identický čas. V nemeckom stredisku Garmisch-Partenkirchen vyhrali pred Rakúšankami Tamarou Tipplerovou (+0,82 s), Mirjam Puchnerovou (+0,83 s) a Nadine Festovou (+0,93 s).

Včerajšia víťazka zjazdu Corinne Suterová zo Švajčiarska mala manko 1,03 s a po odjazdení najlepšej dvadsiatky figurovala na delenom ôsmom mieste s krajankou Joanou Haehlenovou.

Zaujímavosťou je, že na siedmej priečke sa umiestnila menovkyňa Jasmina Suterová, ktorý bola rýchlejšia o dve stotiny sekundy (+1,01 s).

Situácia s dvomi víťazkami sa nestáva často. Zažila si to aj Petra Vlhová, ktorá sa v januári 2020 delila o prvé miesto takisto s Brignoneovou. Spoločne triumfovali v obrovskom slalome v talianskom stredisku Sestriere.

Slovenke sa to isté stalo aj v roku 2019 v slovinskom Maribore, kde bola na prvej priečke v obrovskom slalome so svojou americkou rivalkou Mikaelou Shiffrinovou.

Vlhová dnes v Garmisch-Partenkirchene neštartovala, v nedeľu totiž odlieta do Pekingu na zimné olympijské hry. 

Okrem Vlhovej chýbalo na štarte v záverečných pretekoch pred olympiádou viacero favoritiek, vrátane líderky celkového poradia Svetového pohára Mikaely Shiffrinovej z USA, či zranenej tretej ženy celkovej klasifikácie Sofii Goggiovej, ale aj víťazky super-G zo St. Moritzu Lary Gutovej-Behramiovej.

Brignoneová zvíťazila už v treťom super-G v tejto sezóne, predtým triumfovala v Zauchensee a v druhej súťaži v St. Moritzi. S prehľadom si tak naďalej drží červený dres pre líderku disciplíny. Celkovo to bolo jej devätnáste víťazstvo v pretekoch Svetového pohára.

"Je to fajn, môžeme spoločne zdieľať radosť. Ak by jedna z nás skončila o stotinu sekundy za druhou, bolo by to smutné. Výhra je veľkým povzbudením pred olympiádou. Dodá nám pokoj. Na mne je neustále tlak, pretože nosím červený dres. Preto som chcela ísť sem aj tesne pred olympiádou. Tam to bude najnáročnejšie a treba sa naučiť pracovať so stresom. Triumf úprimne prajem aj Cornelii, lebo si prešla zraneniami," povedala Brignoneová pre FIS.

Hütterová si pripísala tretie prvenstvo v kariére. Tešila sa po viac ako štyroch rokoch, keď predtým uspela v zjazde v Lake Louise v decembri 2017.

"Mám za sebou ťažké roky. Dlho som bola doma a nemohla súťažiť. Keď som prešla cieľovou čiarou, najprv som nechápala, čo sa deje. Je to pekný pocit opäť zvíťaziť a ešte sláviť triumf spoločne," tešila sa v cieli Rakúšanka.

Na čele celkového poradia sa nič nezmenilo, Shiffrinová naďalej vedie s náskokom 17 bodov pred Vlhovou. V priebežnej klasifikácii super-G zvýšila vedúca Brignoneová náskok pred krajankou Curtoniovou na 103 bodov a mieri za malým glóbusom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Hütterová napodobnila Vlhovú, posledné preteky pred ZOH majú dve víťazky