Najúspešnejšia bola Švajčiarka, na MS sa však nestratila ani Jančová

Slovenská juniorská lyžiarka Rebeka Jančová.
Slovenská juniorská lyžiarka Rebeka Jančová. (Autor: Rebeka Jančová/ instagram)
TASR|26. jan 2023 o 16:50

Slovenka si výrazne polepšila v obrovskom slalome.

ST. ANTON. Rebeka Jančová sa postarala o najlepšie výsledky sedemčlennej slovenskej výpravy na MS juniorov v alpskom lyžovaní v rakúskom St. Antone.

V obrovskom slalome obsadila 11. miesto, v super-G bola ôsma. V kategórii juniorov skončil Teo Žampa v super-G na 21. priečke, "obrák" nedokončil.

Devätnásťročná Jančová figurovala po úvodnom kole obrovského slalomu až na 26. mieste, v druhom však dosiahla štvrtý najrýchlejší čas.

Vďaka tomu sa posunula o pätnásť priečok dopredu a v konečnom súčte stratila na víťazku Hannu Elfmanovú Aronssonovú zo Švédska 2,20 sekundy.

V tímovej súťaži v paralelnom slalome finišovalo slovenské kvarteto Karolína Frackowjaková, Rebeka Jančová, Samuel Vigas a Teo Žampa na 11. pozícii.

V obrovskom slalome skončil na 55. mieste Samuel Vigas, Timo Botka obsadil 64. a Daniel Nosek 66. priečku. V slalome žien patrila Karolíne Frackowjakovej 28. pozícia, Ella Hrbáňová preteky nedokončila.

Najúspešnejšou krajinou bolo Švajčiarsko so ziskom ôsmich medailí, z toho tri boli zlaté. Taliansko nazbieralo sedem cenných kovov a vybojovalo dva tituly.

Spomedzi jednotlivcov sa najviac darilo Švajčiarke Stefanii Grobovej, ktorá vyhrala zjazd a pridala k tomu striebro v super-G i v obrovskom slalome.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Najúspešnejšia bola Švajčiarka, na MS sa však nestratila ani Jančová