Bola suverénna. Vlhová vyhrala už tretí slalom v tejto sezóne

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová.
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová. (Autor: TASR)
TASR, SITA|29. dec 2021 o 13:55 (aktualizované 29. dec 2021 o 14:24)

Dosiahla aj svoje jubilejné pódium.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní 2021/2022

Slalom žien v Lienzi (Rakúsko):

1.

Petra Vlhová

Slovensko

1:42,10 min

2.

Katharina Liensbergerová

Rakúsko

+ 0,51 s

3.

Michelle Gisinová

Švajčiarsko 

+ 0,68 s

4.

Katharina Truppeová 

Rakúsko

+ 0,78 s

5.

Wendy Holdenerová 

Švajčiarsko

+ 1,04 s

6.

Katharina Gallhuberová

Rakúsko

+ 1,40 s

LIENZ. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová zvíťazila v stredajšom slalome Svetového pohára v rakúskom Lienzi. V najtočivejšej disciplíne dosiahla tretie víťazstvo v tejto sezóne a celkovo 50. pódium vo Svetovom pohári. 

Potrebovala na to šesť rokov, keďže prvýkrát sa na stupeň víťazov, a hneď ten najvyšší, postavila 13. decembra 2015 vo švédskom Aare. 

Na svojom konte má doposiaľ 23 víťazstiev, z toho pätnásť v slalome. Na stupňoch víťaziek ju v posledných pretekoch roka 2021 doplnili druhá Rakúšanka Katharina Liensbergerová a tretia Švajčiarka Michelle Gisinová.

Premožiteľku našla len v Killingtone

Pred obhajkyňou malého krištáľového glóbusu za slalom Liensbergerovou triumfovala 26-ročná Liptáčka s komfortným náskokom 51 stotín sekundy.

"Cítim sa dobre, dnes to nebolo vôbec jednoduché. Pociťovala som veľký tlak, zakaždým sa musím prispôsobiť podmienkam, ktoré panujú.

Môže to vyzerať ako ľahšie víťazstvo v porovnaní s predchádzajúcimi súťažami, ale nebolo to tak," povedala Vlhová v prvej televíznej reakcii.

Vlhová je slalomovou kráľovnou prebiehajúcej sezóny. Premožiteľku nenašla v oboch súťažiach vo fínskom Levi, jedine v americkom Killingtone skončila druhá.

Na čele hodnotenia disciplíny je so ziskom 380 bodov, v celkovom poradí Svetového pohára zostala so 615 bodmi na tretej pozícii.

Riziko sa vyplatilo

Na členitom Schlossbergu Vlhová s číslom štyri na hrudi začala v prvom kole dynamicky a rýchlo, ale neskôr poľavila v tempe. Na dvoch medzičasoch postupne stráca zo svojho náskoku, až takmer prišla o celý.

V záverečnej strmine pred cieľom však Slovenka zrýchlila a napokon jej to stačilo na prvú pozíciu s náskokom ôsmich stotiniek.

Doterajšie štatistiky ukazujú, že Vlhová vyhrala všetky štyri prvé kolá slalomov v aktuálnej súťažnej zime a napokon jej to vyšlo aj na tretie celkové víťazstvo.

Víťazná Petra Vlhová, druhá Katharina Liensbergerová (vľavo) a tretia Michelle Gisinová.
Víťazná Petra Vlhová, druhá Katharina Liensbergerová (vľavo) a tretia Michelle Gisinová. (Autor: TASR)

V druhom kole sa Slovenka opäť odvážne pustila do boja s bránkami. Na druhom medzičase sa síce jej náskok pred dovtedajšou líderkou Liensbergerovou znížil zo 41 na 18 stotín sekundy, ale pred cieľom Vlhová opäť zrýchlila.

V druhom kole dosiahla druhý najlepší čas za Rakúšankou Katharinou Truppeovou., ktorá skončila celkovo štvrtá.

"Celkovo to boli dnes veľmi tesné preteky, ale som rada, že som to zvládla. Druhé kolo som išla na maximálne riziko a vyplatilo sa," dodala Vlhová pre RTVS.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Bola suverénna. Vlhová vyhrala už tretí slalom v tejto sezóne