Vlhová má v Levi šancu na pódium, prvá Nemka má výrazný náskok

Slovenka Petra Vlhová počas 1. kola slalomu v Levi 2022.
Slovenka Petra Vlhová počas 1. kola slalomu v Levi 2022. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|19. nov 2022 o 10:23

Mikaela Shiffrinová figuruje na treťom mieste.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - Levi (Fínsko)

Ženy - slalom, 1. kolo:

1.

Lena Dürrová

Nemecko

54,48 s

2.

Anna Swennová-Larssonová

Švédsko

+ 0,45 s

3.

Mikaela Shiffrinová

USA

+ 0,55 s

4.

Petra Vlhová

Slovensko

+ 0,57 s

5.

Ana Buciková

Slovinsko

+ 0,61 s

5.

Wendy Holdenerová

Švajčiarsko

+ 0,61 s

LEVI. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová má za sebou svoju prvú jazdu v novej sezóne Svetového pohára. Vo fínskom Levi sa jej v predošlých rokoch mimoriadne darilo a šancu na pódium má aj tentokrát.

Rodáčka z Liptovského Mikuláša síce nepredviedla svoju najlepšiu jazdu, ale po vystúpeniach všetkých pretekárok sa usadila na štvrtom mieste.

"Úprimne, mohlo to byť trošku lepšie. Som rada, že mám prvé kolo za sebou a teraz sa musím pozrieť na to, kde som bola rýchla a kde pomalá. Budem sa to snažiť vylepšiť v druhom kole," povedala Vlhová pre JOJ Šport.

Na prvom mieste je Nemka Lena Dürrová, ktorá využila nielen štartové číslo jeden, ale takisto aj fakt, že trať prvého kola staval nemecký tréner.

Vlhová na ňu od začiatku strácala a hoci v spodnej časti trate bola o niečo rýchlejšia, jej strata sa napokon zastavila na 57 stotinách sekundy.

Pred ňu sa dostali len Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá bola o dve stotiny rýchlejšia a tiež Anna Swennová-Larssonová (+ 0,45 s). Švédka síce nepatrila medzi hlavné favoritky, ale jej výkon Vlhovú neprekvapil.

"Pred každou sezónou hovorím, že baby sú rýchle a vždy nejaká môže vyskočiť. Je to normálne, že sú tam aj iné mená ako ja, Shiffrinová alebo Dürrová.

Dalo sa očakávať, že to bude vyrovnané, lebo konkurencia je veľká a musím bojovať, aby som podala, čo najlepší výsledok," uviedla Slovenka.

Druhé kolo so začiatkom o 13.00 h stavia jej tréner Mauro Pini.

"Môže to byť výhoda, keďže sa to bude snažiť postaviť pre mňa. Preteky sú však iné ako tréning. Budem sa snažiť byť čo najrýchlejšia," dodala Vlhová.

Podobne ako po prvom kole olympijského slalomu má najlepšiu pozíciu Dürrová. "Išla na maximálne riziko, vyšlo jej to. Dvakrát vyzerala, že z trate vypadne. Takto sa však musí lyžovať," povedal expert ČT Sport Borek Zakouřil.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová má v Levi šancu na pódium, prvá Nemka má výrazný náskok