Vlhová v Záhrebe ďalšie pódium nezíska, štvrtkový slalom zrušili

Petra Vlhová počas slalomu v Záhrebe 2023.
Petra Vlhová počas slalomu v Záhrebe 2023. (Autor: TASR)
Sportnet|5. jan 2023 o 11:50 (aktualizované 5. jan 2023 o 12:30)

Dôvodom sú vysoké teploty a vietor.

ZÁHREB. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová si svoj jubilejný desiaty štart v chorvátskom Záhrebe tento rok na konto nepripíše.

Po tom, ako sa v stredu tešila z druhého miesta za Mikaelou Shiffrinovou, bol štvrtkový slalom z dôvodu vysokých teplôt a silného vetra zrušený.

"Myslím si, že rozhodnutie bolo správne. Posledné pretekárky v prvom kole vo včerajších pretekoch lyžovali pomaly na tráve. Dnes by to bolo to isté a možno aj horšie. Do toho fúka silný vietor," povedal pre Sportnet Boris Vlha.

Organizátori v posledných dňoch bojovali s nepriaznivými podmienkami.

"Po vianočných sviatkoch bolo v Európe veľmi teplo. Stratili sme dosť snehu, ktorý sme vyprodukovali, ale našťastie sme si aj veľké množstvo zachovali," povedala ešte v utorok členka organizačnej komisie Kristína Lacová.

Situáciu v Záhrebe trefne zhodnotila aj Vlhová. "Úprimne, keď som videla štart pretekov, tak som sa zamyslela, kde máme pretekať," povedala.

Podmienky napokon vydržali len čiastočne a dovolili odjazdiť jeden z dvoch naplánovaných slalomov. Štvrtý titul snehovej kráľovnej si 27-ročná Liptáčka tentokrát nevybojovala, Shiffrinová bola rýchlejšia o 76 stotín.

V Záhrebe štartovala Vlhová deväťkrát. V prvých dvoch prípadoch preteky nedokončila, ale od roku 2017 neskončila horšie ako štvrtá a len v roku 2018 nebola na pódiu. Na konte má tri víťazstvá, tri druhé a jedno štvrté miesto.

Program alpských lyžiarok pokračuje už o dva dni. Počas víkendu sú na programe dva obrovské slalomy v slovinskej Kranjskej Gore.

"Trošku nám to aj pomohlo. Môžeme potrénovať obrovský slalom a pripraviť sa na víkend v Kranjskej Gore. Namiesto pretekov si spravíme kondičný tréning, Petra naberie nové sily a v pokoji sa presunieme do Slovinska," dodal Vlha.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová v Záhrebe ďalšie pódium nezíska, štvrtkový slalom zrušili