Vlhovej došli sily. Niekde ich ešte vyhrabeme, tvrdí s úsmevom brat Boris

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|28. dec 2022 o 17:05

Trať prvého kola postavil asistent trénera Matej Gemza.

SEMMERING, BRATISLAVA. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová nenadviazala na pódiové umiestnenie zo včerajška. V druhom obrovskom slalome v Semmeringu obsadila siedme miesto. 

„Po tom všetkom, čo sa posledné dni stalo, tak to mohlo byť aj horšie. Siedme miesto nás mrzí. Bojovala som, ale v druhom kole mi odišli sily,“ zhodnotila svoje vystúpenie Slovenka. 

Zo Semmeringu

píše reportérka Sportnetu Nikola Baďová

Preteky opäť vyhrala americká reprezentantka Mikaela Shiffrinová, ktorá sa priblížila k rekordu Lindsey Vonnovej. Na vyrovnanie jej chýbajú už len tri víťazstvá. 

Nevyužila výhodu stavby trate

SP v Semmeringu

Štvrtok 29. december:

Slalom - 1. kolo 15:00, 2. kolo 18:30

Petra Vlhová mala v prvom kole miernu výhodu. Trať postavil jej asistent trénera Matej Gemza. „Je to výhoda, aj nevýhoda. Trať postavím tak, ako sme trénovali posledné dni v Toblachu,“ uviedol. 

Gemza sa snažil postaviť trať podobne ako v utorňajšom obrovskom slalome, kde Vlhová zašla najrýchlejší čas v druhom kole. 

Slovenka sa však nevyhla niekoľkým zaváhaniam, ktoré ju stáli drahocenný čas. Najvýraznejšiu chybu spravila krátko po úvodnom medzičase.

„Bolo to v zatáčke, kde sa kopec stáča doľava a vzápätí nasleduje traverz, kde potrebujete mať rýchlosť. Táto chyba stála Petru skoro sekundu," povedala v priamom prenose Eurosportu expertka Eva Kurfürstová.

„Presne takto sme chceli, aby Gemza trať postavil. Petra však spravila v hornej časti chybu, zobralo jej vonkajšiu lyžu do ryhy. Bola v miernom záklone a dostala sa z rytmu,“ okomentoval jazdu brat Boris Vlha. 

„Stratila som rýchlosť a viezlo sa to so mnou až do cieľa,“ pritakala Vlhová. 

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová počas prvého kola obrovského slalomu v rakúskom Semmeringu.
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová počas prvého kola obrovského slalomu v rakúskom Semmeringu. (Autor: TASR)

Bývalá lyžiarka a televízna expertka pre RTVS Veronika Zuzulová uviedla, že slovenskej reprezentantke stavba prvého kola nesadla. 

„Podľa mňa však bol tento obrovský slalom postavený ako veľmi rýchly, otvorený a preto to vyhovovalo napríklad Lare, ktorá je zjazdárka. Petra nemala až tak pustené lyže a vyzeralo to tak, ako keby ich skôr brzdila, ako im pomáhala," povedala.

Stratila sily

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhovej došli sily. Niekde ich ešte vyhrabeme, tvrdí s úsmevom brat Boris