V Pjongčangu bola ako skala. Za štyri roky sa veľa zmenilo, tvrdí Vlhová

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|3. feb 2022 o 14:55

Nebudeme sa schovávať za strom, vraví Pini.

PEKING, BRATISLAVA. Posledných deväť mesiacov podriadila všetko jednému cieľu – byť, čo najlepšie pripravená na zimné olympijské hry v Pekingu.

Petra Vlhová dosiahla v kariére viaceré významné úspechy.

Má päť individuálnych medailí z majstrovstiev sveta, získala tri malé glóbusy (2x slalom, 1x paralelný slalom) a vlani aj veľký glóbus za prvenstvo vo Svetovom pohári.

Chýba jej už len jediné – a to medaila z olympiády. Pri predošlých dvoch účastiach v Soči 2014 a Pjongčangu 2018 ju ešte nezískala.

Do Pekingu prichádza v úplne inom nastavení. Patrí medzi najlepšie lyžiarky na svete a minimálne v troch disciplínach môže útočiť na cenný kov.

Vlhová: Olympijská medaila mi chýba

Prvú možnosť bude mať v pondelok 7. februára (1. kolo 2.30 h, 2. kolo 7.30 h) v obrovskom slalome, v ktorom sa v roku 2019 stala majsterkou sveta v Aare.

Slovenská lyžiarka má za posledné roky bohaté skúsenosti s pretekmi, v ktorých išlo o všetko.

„Dosiahla som už viaceré úspechy, no olympijská medaila mi chýba. Príde stres i očakávania. Budem ju chcieť získať a dám do toho všetko,“ priznala Vlhová vo svojej autobiografii.

Na olympiáde v Soči, ešte ako osemnásťročná, skončila na 24. mieste v obrovskom slalome. V slalome, ktorý vyhrala Mikaela Shiffrinová, bola devätnásta.

Pred štyrmi rokmi odchádzala Vlhová do Pjongčangu s ambíciou získať medailu v slalome, v ktorom už vtedy patrila medzi svetovú špičku. Dokonca zvíťazila aj v poslednom slalome pred olympiádou. 

Magoni: Petra akoby vôbec nelyžovala

V Pjongčangu sa začínalo technickými disciplínami. V obrovskom slalome skončila Vlhová trinásta.

Po príchode do cieľa druhého kola sa dlhšie opierala o svoje paličky a v predklone sa vydýchavala. Potom zdvihla hlavu a bola sklamaná.

Poriadne rozčertený bol aj Vlhovej bývalý tréner Livio Magoni.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Peking 2022»Program a výsledky»Alpské lyžovanie»V Pjongčangu bola ako skala. Za štyri roky sa veľa zmenilo, tvrdí Vlhová