Vlhová: Snažím sa nevešať hlavu, ale cítim, že idem z posledného

Petra Vlhová nedokončila 1. kolo obrovského slalomu v Lenzerheide.
Petra Vlhová nedokončila 1. kolo obrovského slalomu v Lenzerheide. (Autor: TASR/AP)
Juraj Berzedi|6. mar 2022 o 12:45

Slovenka nedokončila obrovský slalom.

LENZERHEIDE, BRATISLAVA. Nedokončiť preteky? Je to pocit, ktorý Petra Vlhová príliš nepozná. Vo Svetovom pohári prišla do cieľa v ostatných tridsiatich pretekoch.

Vypadla až v tridsiatich prvých – v obrovskom slalome v Lenzerheide. Už v úvodnom kole sa približne po dvadsiatich sekundách postavila na vnútornú lyžu.

Šmykla sa a nezmestila sa do ďalšej bránky. Chvíľu bola zohnutá pri reklamnom banneri. Bola sklamaná, keďže prišla o dôležité body v boji o veľký krištáľový glóbus.

„Pustila som sa naplno a riskovala som. Bohužiaľ, chyby sa stávajú. Jasné, že ma to hnevá, ale snažím sa to brať športovo,“ reagovala Vlhová pre RTVS.

Bolo cítiť trápenie, tvrdí expertka

„Nechytila správny rytmus, jej lyže boli nepokojné. Od štartu jej jazda nebola ideálna. Bolo cítiť trápenie, nemohla mať dobrý pocit z prvých brán,“ hodnotila spolukomentátorka RTVS Veronika Velez-Zuzulová.

Napriek tomu bola slovenská lyžiarka na úvodnom medzičase o päť stotín sekundy rýchlejšia ako Mikaela Shiffrinová, ktorá ako jediná bola v cieli. A v prvom kola skončila druhá.

Celkovo mala Vlhová tretí najlepší úvodný medzičas. Rýchlejšia bola len Sara Hectorová (0,29 sekundy) a Meta Hrovatová (0,13 sekundy).

„Skúsila som to a dala som do toho všetko,“ načrtla 26-ročná Liptáčka.

Prečo neštartovala Gutová-Behramiová?

Vlhová štartovala s číslom tri. Na trať sa však vydala ako druhá. S jednotkou vynechala preteky Lara Gutová-Behramiová, ktorá po rozjazdení zacítila bolesť v kolene.

Už vlani vo finále Svetového pohára v Lenzerheide predviedla čosi nevídané. A tiež v obrovskom slalome. Neurobila žiadnu chybu. V tretej bránke absolútne vypustila oblúk. Vynorili sa špekulácie, že to urobila zámerne.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová: Snažím sa nevešať hlavu, ale cítim, že idem z posledného