Chytali sa za hlavy. Všetky lyžiarky kopec vytrestal, okrem Shiffrinovej

Mikaela Shiffrinová sa teší v cieli po triumfe v obrovskom  slalome  v Kronplatzi.
Mikaela Shiffrinová sa teší v cieli po triumfe v obrovskom slalome v Kronplatzi. (Autor: TASR/AP)
Nikola Baďová|25. jan 2023 o 15:50

Vlhová nie je s výkonom spokojná.

BRATISLAVA. Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová opäť deklasovala konkurenciu a triumfovala v obrovskom slalome v Kronplatzi.

Už len dve víťazstvá ju delia od švédskej legendy Ingemara Stenmarka, ktorý ich má na konte 86. 

„Krok za krokom sa blíži k tomu, aby vyrovnala rekord Švéda už cez víkend v Špindlerovom Mlyne,“ reagovala na jej formu česká expertka a komentátorka Eurosportu Eva Kurfürstová. 

Slovenská reprezentantka Petra Vlhová obsadila štvrté miesto. „Mikaela si ide svoje a ostatné sa ju snažia dohnať. Momentálne je veľmi ťažké ju poraziť. Je rozbehnutá,“ povedala pre JOJ Šport. 

Vedúca žena celkového hodnotenia mala v cieli náskok 82 desatín sekundy na Ranghild Mowinckelovú, tretia skončila Sara Hectorová. 

Nepodala najlepší výkon

Shiffrinová sa ujala vedenia už po prvom kole. „Myslím, že včera predviedla ešte lepšie lyžovanie, pretože stavba trate jej sedela viac,“ zhodnotila Češka. 

Američanka priznala, že utorňajšie víťazstvo bolo veľmi náročné. V počte víťazstiev sa osamostatnila od krajanky Lindsey Vonnovej a mala veľa mediálnych povinností. 

„Prišla som neskoro do hotela, mala som niekoľko rozhovorov, potom som prišla neskoro na večeru. Bol to však príjemný večer. Dostala som milé správy od ľudí a podporu. Snažila som sa spať, ale zobudila som sa o polnoci, o tretej i o piatej. Nebolo to jednoduché,“ prezradila pre Eurosport. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Chytali sa za hlavy. Všetky lyžiarky kopec vytrestal, okrem Shiffrinovej