Skvelá správa pre slovenských fanúšíkov. Vlhová sa predstaví v Špindlerovom Mlyne

Petra Vlhová sa raduje z víťazstva v Špindlerovom Mlyne pred štyrmi rokmi (2019).
Petra Vlhová sa raduje z víťazstva v Špindlerovom Mlyne pred štyrmi rokmi (2019). (Autor: TASR)
Sportnet|20. jan 2023 o 10:28

Kontrola prebehla v poriadku, lyžiarky sa vrátia na sever Česka po štyroch rokoch.

BRATISLAVA. Kontrola snehu v stredisku Špindlerov Mlyn prebehla úspešne. Medzinárodná lyžiarka federácia FIS dala českému dejisku Svetového pohára zelenú. 

Pôvodne boli na programe disciplíny obrovský slalom a slalom, ale vzhľadom na snehové podmienky sa FIS rozhodla pre zmenu. Lyžiarsky areál bude hostiť dva slalomy. Jeden z nich ako náhrada za zrušené preteky v Záhrebe. 

Program pretekov v Špindlerovom Mlyne

Sobota 28. január:

Slalom - 1. kolo o 9:30, 2. kolo o 12:30

Nedeľa 29. január:

Slalom - 1. kolo o 9:15, 2. kolo o 12:15

„Táto zmena je výsledkom rozhovorov medzi zástupcami FIS a organizátormi najbližších Svetových pohárov. Samozrejme, je to z veľkej časti reakcia na aktuálne snehové podmienky v Európe. 

Obrovský slalom, ktorý mal byť v Špindlerovom Mlyne v sobotu, sa uskutoční v rámci predchádzajúcej zastávky v Kronplatzi,“ uviedol pre oficiálne stránky prezident českého zväzu David Trávniček. 

Fanúšikov znepokojoval stav zjazdovky. Po ochladení však organizátori spustili zasnežovanie a pripravili trať, ktorá prešla kontrolou. 

„S FIS komunikujeme na dennej báze a riešime v prvom rade snehové podmienky. Spoločne s odborníkmi na strane federácie máme rovnaký záujem: aby sa Svetový pohár v Špindlerovom Mlyne uskutočnil,“ doplnil prezident. 

Naposledy sa preteky v českom stredisku konali pred štyrmi rokmi. Obrovský slalom vyhrala slovenská reprezentantka Petra Vlhová. V slalome triumfovala Mikaela Shiffrinová, Vlhová bola tretia. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Skvelá správa pre slovenských fanúšíkov. Vlhová sa predstaví v Špindlerovom Mlyne