Končí dlhoročný člen tímu Petry Vlhovej. Verím, že bude stále so mnou, vraví lyžiarka

Boris Vlha a Petra Vlhová.
Boris Vlha a Petra Vlhová. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|20. jún 2023 o 14:52 (aktualizované 20. jún 2023 o 15:48)

Boris Vlha sa chce venovať rodine.

BRATISLAVA. V tíme slovenskej lyžiarky Petry Vlhovej nebude od nadchádzajúcej sezóny pokračovať manažér a brat Boris Vlha.

Tretia najlepšia pretekárka minulého ročníka Svetového pohára to oznámila na utorňajšom brífingu v Bratislave. Vlha sa chce viac venovať rodine.

VIDEO: Boris Vlha už nebude súčasťou tímu Petry Vlhovej

"Zažili sme krásne roky a dúfam, že keď bude môcť, príde na preteky. Ten moment raz musel prísť. Verím, že mi bude oporou aj na diaľku a aj keď tam nebude, stále bude pri mne," povedala lyžiarka.

Vlhovej tím trávil posledné dní na spoločnom kempe v Bratislave a okolí.

"Som rada, že sme to takto mohli zorganizovať a mohli sme sa všetci stretnúť, vyriešili sme veľa vecí. Spoločný čas je vzácny, pretože v tíme nie sú iba ľudia zo Slovenska. Raftovali sme, zahrali sme si futbal, zažili sme veľa zábavy," dodala Vlhová.

Vízie a plány na novú sezónu načrtol tréner Mauro Pini.

VIDEO: Petra Vlhová o kondičnej príprave

"Sezóna bude zaujímavá sezóna, bez veľkého podujatia, ako sú majstrovstvá sveta alebo zimná olympiáda. Radi by sme sa vrátili na úroveň, na akej sme lyžovali pred dvoma rokmi. Nebude to jednoduché, ale verím, že sa to podarí," povedal Švajčiar.

Najlepšia slovenská lyžiarka sa naďalej bude koncentrovať predovšetkým na technické disciplíny, slalom a obrovský slalom.

"Je veľmi ťažké pre taký malý tím, ako máme my, venovať sa tréningu rýchlostných disciplín. Veľké tímy, rakúsky, švajčiarsky alebo americký majú za sebou silné lyžiarske federácie a investujú do toho veľa úsilia, najmä finančného. Petra tiež už nie je taká mladá ako pred rokmi a musíme klásť väčší dôraz na jej regeneráciu," dodal Pini.

VIDEO: Petra Vlhová o návrate do Jasnej

Vlhovú čaká teraz najmä kondičná príprava, za snehom pôjde koncom júla do Švajčiarska a potom v auguste a septembri do Južnej Ameriky. Najskôr do Chile a potom po krátkej pauze do argentínskeho strediska Ushuaia.

Dovtedy bude trénovať i relaxovať. "Nedávno som bola s priateľom na finále Ligy majstrov vo futbale, to bol pre mňa zážitok. Najbližšie by som chcela ísť so Šimonom Klimčíkom do Východnej na koncert IMT Smile," dodala.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Končí dlhoročný člen tímu Petry Vlhovej. Verím, že bude stále so mnou, vraví lyžiarka