Shiffrinová rozdávala po pretekoch úsmevy, no trpela. V cieli vracala

Mikaela Shiffrinová.
Mikaela Shiffrinová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|11. jan 2023 o 10:20

Američanka skončila vo Flachau druhá za Vlhovou.

FLACHAU. V cieli rozdávala rozhovory, usmievala sa, objímala so súperkami, striekala na pódiu šampanské.

Američanka Mikaela Shiffrinová obsadila vo večernom slalome Svetového pohára vo Flachau druhé miesto so stratou 43 stotín sekundy na Petru Vlhovú.

Podľa Megan Harrodovej, mediálnej manažérky amerického zjazdárskeho tímu, sa však lyžiarska hviezda necítila po pretekoch dobre.

"Trpela žalúdočnou nervozitou. Nie sú to informácie, o ktoré by sa podelila s okolím, pretože nechce znižovať výsledok niekoho iného a vie uznať, že Petra večer lyžovala tak, aby vyhrala.

Absolvovala televízne rozhovory, gratulovala súperkám a potom v cieľovom stane vracala. Napriek tomu, že sa cítila hrozne, na ceremoniáli vyčarila úsmev, aby šou mohla pokračovať. Absolútna šampiónka," napísala na Twitteri. 

Tréner Day: Necítila sa tip-top

Shiffrinovej tréner Mike Day povedal, že jeho zverenka sa "necítila tip-top".

Ani po pretekoch, ani pred nimi. "Bolo to dobré lyžovanie, určite nie najlepšie, ale bolo to dobré lyžovanie," komentoval jej výkon.

Problémy líderky Svetového pohára potvrdila aj agentúra AP. 

"Necítim sa veľmi dobre, ale to nie je nič prekvapujúce na konci dlhého úseku pretekov. Ale bez ohľadu na to, Petra dnes večer lyžovala úžasne.

Zaslúži si víťazstvo," povedala Američanka po pretekoch pre Rakúsku televíziu ešte predtým, než sa jej stav zhoršil a pobrala sa do cieľového stanu. 

Shiffrinová uplynulý víkend vyrovnala rekord krajanky Lindsey Vonnovej v počte víťazstiev vo Svetovom pohári (82), no na ďalší triumf si ešte musí počkať.

Jej ďalšia šanca príde o desať dní v super-G v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Radosť sledovať Vlhovú

Vo Flachau, kam si prišlo pozrieť preteky vyše 13-tisíc fanúšikov, Shiffrinová viackrát vyzdvihla výkon jedinej premožiteľky, Petry Vlhovej.

"Ak mám byť úprimná, s potešením som sledovala, ako (Vlhová) lyžuje na tejto zjazdovke. Myslím si, že to bola perfektná kombinácia agresívnosti a tiež šikovnosti," povedala Shiffrinová pre AP.

"Bol to obrovský boj. Vedela som, že Mikaela pôjde na doraz, ale aj ja som mala dobré nohy. Som šťastná, že som dokázala vyhrať práve tu vo Flachau, pred toľkými fanúšikmi zo Slovenska," dodala Vlhová.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Shiffrinová rozdávala po pretekoch úsmevy, no trpela. V cieli vracala