Vystriedal Shiffrinovú. Ocenenie Lyžiar roka získal druhýkrát v kariére Odermatt

Marco Odermatt získal v jednej sezóne veľký glóbus a tri malé glóbusy za zjazd, super-G a obrovský slalom.
Marco Odermatt získal v jednej sezóne veľký glóbus a tri malé glóbusy za zjazd, super-G a obrovský slalom. (Autor: TASR/AP)
TASR|25. okt 2024 o 15:58

Ocenenie od Medzinárodnej asociácie lyžiarskych novinárov získal aj v roku 2022.

SÖLDEN. Švajčiar Marco Odermatt sa stal víťazom ankety Lyžiar roka podľa Medzinárodnej asociácie lyžiarskych novinárov (AIJS).

Obhajca veľkého krištáľového glóbusu a troch malých glóbusov získal toto ocenenie druhýkrát v kariére. Na tróne vystriedal Američanku Mikaelu Shiffrinovú.

Odermatt vyhral v minulej sezóne 13 pretekov Svetového pohára. Ocenenie od AIJS získal aj v roku 2022, keď sa radoval z dvoch zlatých medailí na ZOH v Pekingu.

Vyhlasovateľ ankety označil Odermattovu výkonnosť v predošlom ročníku za pôsobivú. Celkové poradie Svetového pohára ovládol so ziskom 1947 bodov, druhý skončil jeho krajan Loic Meillard (1073 b).

Štyri trofeje v jednej sezóne sa pred ním naposledy podarilo vybojovať Rakúšanovi Hermannovi Maierovi (1999/2000 a 2000/2001).

Ocenenie nesie aj názov "Serge Lang Trophy" po Francúzovi Sergeovi Langovi, zakladateľovi Svetového pohára. Informáciu priniesla agentúra AP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vystriedal Shiffrinovú. Ocenenie Lyžiar roka získal druhýkrát v kariére Odermatt