Vlani začala sezónu víťazne, teraz obrovský slalom nepôjde. Nechce riskovať zranenie

Švajčiarska lyžiarka Lara Gutová-Behramiová.
Švajčiarska lyžiarka Lara Gutová-Behramiová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|26. okt 2024 o 09:40

Lara Gutová-Behramiová vynechá obrovský slalom v Söldene.

SÖLDEN. Obhajkyňa veľkého krištáľového glóbusu Lara Gutová-Behramiová sa napokon nepostaví na štart úvodných pretekov novej sezóny.

Švajčiarka, ktorá predošlý ročník Svetového pohára otvorila víťazstvom v obrovskom slalome v Söldene, o tom informovala krátko pred štartom.

"Bolo to ťažké rozhodnutie, ale necítim sa byť na sto percent pripravená. Snažila som sa zabudnúť na všetko, čo sa mi stalo minulý mesiac a získať sebavedomie späť, ale nejde to podľa mojich očakávaní. 

Počas rozjazdenia som pochopila, že to nie je deň, v ktorom by som mala pretekať. Nemôžete sa postaviť na štart a mať pochybnosti o vašom zdraví. 

Nechcela som riskovať zranenie. Je to ťažké, pretože mám rada tieto preteky a rada súťažím. Verím, že od novembra budem môcť absolvovať viac pretekov," uviedla Gutová-Behramiová so slzami v očiach.

Svoje obavy naznačila už vo štvrtok, keď pre Blick povedala, že nemá pocit, že jej koleno je stabilné. Na piatkovom žrebovaní štartových čísel síce nechýbala, ale na prvý štart v sezóne si musí ešte počkať.

"Vždy som obdivovala športovcov, ktorí si uvedomujú svoje limity. Dnes je jeden z tých momentov, keď si chcem zachovať kariéru," dodala.

Prvé kolo obrovského slalomu sa na zjazdovke Rettenbach začína už o 10.00 h a sledovať ho môžete aj prostredníctvom online prenosu.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní 2024/2025

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlani začala sezónu víťazne, teraz obrovský slalom nepôjde. Nechce riskovať zranenie