Jazdiť na hrane bola jeho vášeň, olympijský víťaz ukončí kariéru

Beat Feuz.
Beat Feuz. (Autor: TASR/AP)
TASR|21. dec 2022 o 15:35

Rozlúči sa na obľúbenej zjazdovke v Kitzbüheli.

MURI. Švajčiarsky lyžiar Beat Feuz ukončí o mesiac aktívnu športovú kariéru.

Olympijský víťaz z Pekingu vyhlásil, že sa so súťažnými svahmi definitívne rozlúči v druhej polovici januára na svojej obľúbenej zjazdovke v Kitzbüheli.

"Po šestnástich rokoch v kolotoči Svetového pohára sa 21. januára moja aktívna súťažná kariéra skončí. Teším sa, že si ešte raz budem môcť vychutnať moje obľúbené preteky vo Wengene a Kitzbüheli," uviedol 35-ročný Feuz.

Jeho vyhlásenie zverejnila webstránka Švajčiarskeho lyžiarskeho zväzu.

Feuz vyhral počas svojej bohatej kariéry 16 pretekov Svetového pohára, z toho 13-krát triumfoval v zjazde. Malý krištáľový glóbus vo svojej hlavnej disciplíne získal celkovo štyrikrát (2018-2021).

Zlatú medailu v zjazde získal na ZOH 2022 i na MS 2017 v St. Moritzi. Na svetových šampionátoch si v kráľovskej alpskej disciplíne vyjazdil aj dva bronzy, zo ZOH 2018 v Pjongčangu si odniesol striebro zo super-G a bronz zo zjazdu.

Švajčiarsky lyžiar Beat Feuz ovládol zjazd na ZOH 2022.
Švajčiarsky lyžiar Beat Feuz ovládol zjazd na ZOH 2022. (Autor: TASR/AP)

"Ísť do rizika a jazdiť na hrane - to boli dlhé roky moja vášeň.

Môj pocit bol často kľúčom k mojim úspechom. Teraz mi však môj pocit hovorí, že som dosiahol fyzické hranice," citovala Feuza agentúra APA.

Podujatie v Kitzbüheli je naplánované na 20.-22. januára 2023. V piatok a v sobotu sú na programe dva zjazdy na legendárnej zjazdovke Streif. Slávne hahnenkammské preteky ukončí tradične nedeľný slalom na Ganslernhangu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Jazdiť na hrane bola jeho vášeň, olympijský víťaz ukončí kariéru