Goggiová bola v mysli na rozlúčke s Fanchiniovou. Je to veľmi bolestivé, tvrdí

Sogiu Goggiovú diskvalifikovali v zjazde na MS v lyžovaní.
Sogiu Goggiovú diskvalifikovali v zjazde na MS v lyžovaní. (Autor: SITA/AP)
Nikola Baďová|11. feb 2023 o 13:50 (aktualizované 6. feb 2023 o 12:40)

Výhodu mali zjazdárky, ktoré štartovali ako prvé.

MÉRIBEL. Majstrovstvá sveta v lyžovaní majú ďalšie prekvapivé meno na najvyššom stupienku. Zjazd žien vyhrala Jasmine Fluryová zo Švajčiarska.

Jediná z favoritiek, ktorá nezaváhala je obhajkyňa titulu Corinne Suterová na tretej priečke. Rakúšanka Nina Ortliebová sa predstavila na prvom šampionáte v kariére a skončila druhá iba o štyri stotiny sekundy. 

Trať zjazdu bola náročná. Lyžiarky nemali čas na odpočinok.

„Zjazd má od každého niečo. Vo vrchnej pasáži je mierna, má veľa terénnych vĺn, kompresií a tiahlych oblúkov. Pretekárky musia neustále pracovať,“ opísala bývalá česká reprezentantka a expertka Klára Krížová. 

Paradoxne, o víťazke sa nerozhodovalo v náročných pasážach, ale na rovine. Skúsené lyžiarky na prvých medzičasoch nabrali až takmer pol sekundovú stratu a nevedeli ju skresať.  

Nezvládla tlak

Prvá z veľkých favoritiek, ktorá vyštartovala, bola Sofia Goggiová. Talianka vo svojej zbierke medailu zo zjazdu z majstrovstiev sveta ešte nemá. „Je treba, aby si udržala pokojnú hlavu. Technický na to má, ale nie je to jednoduché,“ komentovala expertka. 

Tridsaťročná reprezentantka v tejto sezóne zvíťazila v štyroch pretekoch a je na čele v hodnotení disciplíny. 

„Každý chce na mňa vytvoriť tlak. Nemôžem však o tom premýšľať a musím sa sústrediť na to, aby mi šli lyže,“ uviedla pred pretekmi Goggiová pre Eurosport. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Goggiová bola v mysli na rozlúčke s Fanchiniovou. Je to veľmi bolestivé, tvrdí