Žigmund Pálffy zostáva v Skalici

(Autor: SME - Vladimí Šimíček)
SITA|2. júl 2009 o 08:45

Najväčšia hviezda slovenskej hokejovej Slovnaft extraligy Žigmund Pálffy bude priťahovať pozornosť domácich fanúšikov aj v nasledujúcej sezóne 2009/2010.

SKALICA. Tridsaťsedemročný krídelník napokon neposilní žiadny z tímov Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) a naďalej si bude obliekať dres HK 36 Skalica.

"Vždy som hovoril, že Žigo ostane v Skalici. Čím dlhšie zvažoval možnosť zmeny, tým viac si uvedomoval, že doma mu je najlepšie," vyhlásil pre SME prezident HK 36 Ivan Chovanec a primátor mesta a viceprezident klubu Stanislav Chovanec pre Šport dodal: "Našu hviezdu neuvoľníme."

Šéf skalickej radnice pripustil aj prozaickejšie dôvody. Podľa SME odstupné, ktoré by klub za Pálffyho dostal od zahraničného záujemcu, nespĺňalo predstavy vedenia. Aj preto HK 36 neodsúhlasil pôvodnú dohodu o ročnom prerušení kontraktu. "Naozaj sme nesúhlasili s prerušením za daných podmienok. Žigo má zmluvu so Skalicou ešte na dva roky. Ťažko odhadnúť, do akej miery chcel ísť von. Nakoniec mi vychádza, že v Skalici sa cíti najlepšie. Okrem toho zohrala uňho vážnu úlohu aj rodina. Ako fanúšik som s jeho rozhodnutím spokojný, rovnako tak ako primátor," dodal pre SME S. Chovanec.

O Pálffyho bol veľký záujem v kluboch KHL - vážny interes prejavili SKA Petrohrad a Dinamo Minsk, hovorilo sa tiež o možnosti odchodu kapitána Skalice do Magnitogorska či CSKA Moskva. Podľa Športu obrat nastal po utorňajšom pracovnom obede Pálffyho, S. Chovanca a ďalšieho viceprezidenta "Záhorákov" Tomáša Mikuša, po ktorom sa môžu tešiť nielen všetci fanúšikovia hokeja v Skalici, ale aj priaznivci na celom Slovensku.

Nachádzate sa tu:
Domov