Žiaden z nich nehrá v Európe. V nominácii USA je zatiaľ pätnásť hráčov

Brankár Connor Hellebuyck je tiež v nominácii USA.
Brankár Connor Hellebuyck je tiež v nominácii USA. (Autor: TASR/AP)
SITA|14. apr 2017 o 09:00

Trénerom reprezentácie je kouč Detroitu Red Wings.

COLORADO SPRINGS. V úvodnej nominácii americkej hokejovej reprezentácie na májové majstrovstvá sveta v nemeckom Kolíne nad Rýnom a francúzskom Paríži figuruje pätnásť hráčov. Tréner Jeff Blashill si do tímu vybral zatiaľ troch brankárov, štyroch obrancov a osem obrancov.

Pre kouča Detroitu Red Wings pôjde o premiéru na poste hlavného trénera amerického výberu. Atmosféru medzinárodných turnajov však už zažil, bol tréner brankárov USA na juniorskom šampionáte 2009 a asistent hlavného kouča reprezentácie do 18 rokov na viacerých akciách.

V americkom tíme figuruje päť bronzových medailistov z MS 2015 v Česku, patria k nim brankár Connor Hellebuyck, obranca Dylan Larkin a útočníci Anders Lee, Connor Murphy a Brock Nelson.

Murphy spolu s J.T. Compherom reprezentovali USA aj na minuloročnom svetovom šampionáte v Rusku.

Jeff Blashill.
Jeff Blashill. (Autor: TASR/AP)

Na MS 2017 sa Američania predstavia v základnej B-skupine v Kolýne nad Rýnom, ich súpermi budú postupne výbery Nemecka, Dánska, Švédska, Talianska, Lotyšska, Slovenska a Ruska.

Trio nominovaných hralo v tejto sezóne vo vysokoškolskej súťaži NCAA, ďalší tucet v profesionálnej NHL.

Aktuálny káder hokejovej reprezentácie USA pred májovými MS:

Brankári: Connor Hellebuyck (Winnipeg Jets, Kan./NHL), Jimmy Howard (Detroit Red Wings, NHL), Cal Petersen (University of Notre Dame, NCAA)

Obrancovia: Daniel Brickley (Minnesota State University, NCAA), Danny DeKeyser (Detroit Red Wings, NHL), Connor Murphy (Arizona Coyotes, NHL), Jacob Trouba (Winnipeg Jets, Kan./NHL)

Útočníci: Nick Bjugstad (Florida Panthers, NHL), J.T. Compher (Colorado Avalanche, NHL), Andrew Copp (Winnipeg Jets, Kan./NHL), Christian Dvorak (Arizona Coyotes, NHL), Jordan Greenway (Boston University, NCAA), Dylan Larkin (Detroit Red Wings, NHL), Anders Lee, Brock Nelson (obaja New York Islanders, NHL)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Žiaden z nich nehrá v Európe. V nominácii USA je zatiaľ pätnásť hráčov