Zdolal Slovensko a odstúpil. Médiá a osobnosti reagujú na odchod Allardyca

Sam Allardyce vo funkcii anglického reprezentačného trénera skončil.
Sam Allardyce vo funkcii anglického reprezentačného trénera skončil. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|28. sep 2016 o 09:33

Skorumpovaný tréner dostal padáka, píšu tvrdo Američania.

LONDÝN. Prečítajte si ohlasy svetových médií a anglických osobností na odstúpenie trénera anglickej futbalovej reprezentácie Sama Allardyca.

Médiá

CNN: "Vláda Sama Allardyca na poste reprezentačného trénera Anglicka sa skončila po 67 dňoch po odhalení tajnej operácie britského periodika."

ESPN: "Chyba v úsudku Sama Allardyca priniesla stratu vysnívaného miesta trénera Anglicka."

USA Today: "Skorumpovaný tréner Anglicka Sam Allardyce dostal padáka po 67 dňoch."

Independent: "Sam Allardyce: Naivný, indiskrétny a surový. Tréner Anglicka neurobil dosť preto, aby ospravedlnil svoje prepustenie."

Sky Sports: "Sam Allardyce opúšťa post trénera Anglicka po jednom zápase vo funkcii."

Sports Illustrated: "Anglická reprezentácia opäť na dne po potupnom škandále Sama Allardyca."

Osobnosti

Alan Shearer: "Som naštvaný, smutný a zdrvený z takéhoto chybného a neuváženého postoja od človeka, ktorý sa iba prednedávnom dostal k práci svojich snov. Funkcia trénera Anglicka vyzerá ako nejaký otrávený kalich. Je to veľmi náročná robota, niektorí by možno povedali, že nesplniteľná úloha. Od Sama je to neuveriteľná a katastrofálna chyba. Nemyslel som si, že Anglicko môže klesnúť hlbšie ako po prehre s Islandom na ME 2016. Celému futbalovému svetu sme teraz na smiech."

Rio Ferdinand: "Je to človek, ktorý zanietene túžil po práci reprezentačného kouča. Celá táto situácia mi príde veľmi komická. Od Sama to bola veľká naivita. Pre celý anglický futbal je to veľké sklamanie."

Robbie Savage: "Tento človek má moje sympatie, ale týmto činom nedal FA na výber. Anglicko zažilo ďalšie potknutie - najprv ME, potom toto. Sama to úplne zničí."

Danny Mills: "Nemyslím si, že fanúšikov trápi to, že niekomu radil, ako obísť pravidlá. Oveľa viac ich vytáča fakt, že sa snažil naháňať za ďalšími peniazmi, keď sa mal zamerať na prácu s anglickým tímom."

Greg Dyke, bývalý šéf FA: "Tento chlap mal prisľúbený ročný plat okolo 3 miliónov libier. Načo ešte potreboval ďalších 400-tisíc?"

Prečo Sam Allardyce skončil?

Sam Allardyce vydržal vo funkcii trénera anglickej futbalovej reprezentácie iba 67 dní. Po tom, ako sa v minulých dňoch zdiskreditoval na stretnutí s domnelými podnikateľmi, ponúkol v utorok večer svoju rezignáciu a s anglickou FA sa dohodol na ukončení spolupráce.

Stal sa tak najkratšie slúžiacim reprezentačným trénerom Anglicka v dejinách. 

Allardyce naletel novinárom vydávajúcim sa za podnikateľov z Ázie. Na stretnutí s prestrojenými žurnalistami z denníka The Telegraph v jednom z londýnskych hotelov okrem iného nemal problém poradiť, ako sa dá obísť pravidlo o zákaze vlastníctva práv na hráča treťou stranou.

Nerozpakoval sa ani očierniť svojho predchodcu Roya Hodgsona a jeho schopnosti motivovať mužstvo. Video nakrútené ukrytou kamerou aj s prepisom najzaujímavejších pasáži zverejnilo periodikum v pondelok večer pod veľavravným názvom Tréner Anglicka Sam Allardyce na predaj.

Allardyce sa stretol s novinármi v presvedčení, že ide o zástupcov ázijskej agentúry a že rokuje o obchode za 400-tisíc libier. "Vždy sa to dá nejako obísť. Mám na mysli situáciu, keď ide o veľa peňazí," povedal bývalý kormidelník Sunderlandu a West Hamu o zákaze pre tretiu stranu vlastniť práva na futbalistu. Túto prax nedovoľuje Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) ani FA. 

Allardyce svojho predchodcu Hodgsona pred domnelými podnikateľmi zosmiešňoval a napodobňoval jeho prejav v šatni. Podľa neho by nemal vôbec k hráčom hovoriť, pretože ako rečník svojich poslucháčov iba uspí.

Zápas s Islandom na ME označil za Hodgsonovo zlyhanie. Jeho asistent Gary Neville mal vraj na Hodgsona zlý vplyv a mal radšej "sedieť na zadku a držať hubu". Kritike podrobil aj príliš nízky vek nominovaných hráčov. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Zdolal Slovensko a odstúpil. Médiá a osobnosti reagujú na odchod Allardyca