Zdeno Chára: Zahrali to bleskovo, je kruté takto prehrať

(Autor: TASR/AP)
TASR|25. jún 2013 o 08:47

Bruins boli 76 sekúnd od výhry a vynútenia si rozhodujúceho siedmeho duelu. Koncovku zápasu však absolútne nezvládli.

BOSTON. Chvíľková strata koncentrácie v samom závere šiesteho súboja finále Stanleyho pohára stála hokejistov Bostonu víťazstvo a zmarila ich celosezónne snaženie.

Bruins predviedli proti Chicagu neuveriteľný kolaps, keď za stavu 2:1 inkasovali medzi 59. a 60. minútou v priebehu 17 sekúnd dva góly a súperovi napokon podľahli 2:3.

Namiesto predĺženia série tak museli domáci hráči po záverečnej siréne sledovať, ako súper zdvíha nad hlavu trofej.

"Je kruté prehrať zápas a celú sériu takýmto spôsobom," povedal bostonský kapitán Zdeno Chára, ktorý odohral na ľade 25:29 min, rozdal päť bodyčekov, vyslal jednu strelu a zapísal si jednu mínusku.

"Chceli sme bojovať tak tvrdo, ako sa len dá. Mali sme pre to niekoľko dôvodov, jedným z nich bola aj reprezentácia mesta, chceli sme to vyhrať pre našich fanúšikov. Snažili sme sa dosiahnuť lepší výsledok, no ten sa nám nepodaril," smútil slovenský obranca, ktorého citovala agentúra Reuters.

Chára zbieral mínusky

"Mysleli sme si, že máme všetko pod kontrolou. Je to pre nás šok," ťažko hľadal slová fínsky brankár Tuukka Rask.

Chára sa snažil čo najlepšie viesť tím, záver série s Chicagom sa mu však herne nevydaril. Kým do finálových zápolení vstupoval s bilanciou 12 plusových bodov, v záverečných troch zápasoch série - všetko víťazstvách Blackhawks - nazbieral šesť mínusiek.

Na ľade bol pri 10 z 12 posledných inkasovaných góloch Bostonu, prsty mal aj v dvoch zásahoch Chicaga v šiestom finálovom súboji. Pri prvom prehral súboj o puk pri mantineli a potom už iba sledoval, ako Jonathan Toews z brejku prekonáva Raska, pri druhom mu kapitán Chicaga pre zmenu nasadil "jasličky" a ponúkol streleckú parketu Bryanovi Bickellovi.

"Bola to rýchla akcia z rohu klziska. Mali tam jedného hráča, ďalšieho vpredu pred bránkou a tretieho na opačnej strane. Zahrali to bleskovo," opísal Chára pre Providence Journal situáciu, ktorá rezultovala vo vyrovnávajúci gól na 2:2.

Najvyšší muž NHL v predošlých zápasoch play off skvele pokryl kanoniera Toronta Phila Kessela i pittsburskú ikonu Sidneyho Crosbyho, v súboji s chicagským Toewsom však ťahal za kratší koniec povrazu.

So zdravotnými problémami

Dennis Seidenberg nepostrehol, že by sa súper viac zameral na obrovitého trenčianskeho beka.

"Z odohral skvelú sériu. Oni sa snažili forčekovať, no nevšimol som si, že by sa špeciálne koncentrovali na Zeda."

Podľa trénera Bruins Claudea Juliena sa pod výkon slovenského zadáka podpísali bližšie nešpecifikované zdravotné problémy.

"Treba zložiť súperovi poklonu za to, akú stratégiu na nás zosnoval. Nanešťastie, Zdeno bol jedným z tých hráčov, ktorí neboli 100-percentne v poriadku. Bojoval s tým, a aj preto som na týchto hráčov hrdý," uviedol kouč Bostonu.

Chára nechcel po šiestom stretnutí odpovedať na otázky týkajúce sa zranení, podľa neho nebol žiaden hráč v závere sezóny v stopercentnom zdravotnom stave.

"Bolo to fyzicky náročné," dodal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Zdeno Chára: Zahrali to bleskovo, je kruté takto prehrať