Kohút tresol dverami a utiekol zo zasadnutia Výkonného výboru SZĽH

Slovenský zväz ľadového hokeja nastavil pod vedením Martina Kohúta nový systém odmeňovania.
Slovenský zväz ľadového hokeja nastavil pod vedením Martina Kohúta nový systém odmeňovania. (Autor: Jozef Jakubčo - SME)
Martina Janíková|8. jún 2017 o 15:12

Šéf slovenského hokeja sa dostal do ostrej výmeny názorov s Róbertom Ľuptákom, ktorý ho opakovane kritizoval.

BRATISLAVA. Dusná atmosféra v slovenskom hokeji pretrváva. Na stredajšom zasadnutí Výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) v Trenčíne prišlo k ostrej výmene názorov.

Jej hlavnými aktérmi boli šéf zväzu Martin Kohút a Róbert Ľupták, majiteľ klubu z Detvy a zároveň šéf prvej ligy, za ktorú je členom výkonného výboru.

Na zasadnutí sa malo riešiť aj to, kto bude novým generálnym manažérom reprezentácie. Namiesto debaty prišlo k hádkam a konfliktu. Kohút napokon stratil trpezlivosť, tresol dverami a odišiel z rokovacej sály. K situácii sa odmietol vyjadriť.

„Nič vám nepoviem, obráťte sa na tých tam vnútri,“ povedal podľa denníka Pravda rozrušený Kohút.

Vulgárny Ľupták

Ľupták v posledných dňoch Kohúta kritizoval a tvrdil, že na svoju funkciu nestačí.

Kontroverzný funkcionár z Detvy čelil v minulosti aj počas tejto sezóny viacerým disciplinárnym konaniam. Naposledy za to, že počas baráže o účasť v Tipsport lige po zápase v Detve vulgárne nadával útočníkovi Trenčína Marcelovi Hossovi. Od disciplinárnej komisie SZĽH za to dostal pokutu tisíc eur.

Ľuptáka vtedy Kohút kritizoval. "Musím sa dištancovať od jeho absolútne neadekvátneho konania. Jeho vulgárne správanie je nielen poľutovaniahodné, ale aj absolútne nešportové," uviedol vtedy šéf zväzu.

Ľupták nemá v hokejovom prostredí dobrú povesť. V minulosti dostal pokuty aj za to, že nadával rozhodcom alebo oblieval pivom divákov a hráčov súpera.

Čaká sa na kongres

Hovorca hokejového zväzu Peter Jánošík nazval búrlivú debatu štandardnou výmenou názorov. „Počas výkonného výboru má každý svoje návrhy a názory a nakoniec vznikne nejaký konsenzus, čo bolo aj dnes,“ povedal Jánošík.

Rokovanie však napríklad v otázke nového generálneho manažéra reprezentácie žiadny výsledok neprinieslo. Kohút sa dlhodobo snaží získať na túto pozíciu Miroslava Šatana.

"Mená, ktoré padli na výkonnom výbore, zatiaľ necháme za zatvorenými dverami,“ reagoval Jánošík.

V polovici mája po poslednom zápase slovenskej reprezentácie na majstrovstvách sveta Kohút vravel, že nového generálneho manažéra chce predstaviť do mesiaca. Zdá sa však, že tento termín nestihne.

Výkonný výbor bude síce najbližšie zasadať mimoriadne aj o týždeň 15. júna, jeho hlavnou témou však má byť hodnotenie vystúpenia reprezentácie na majstrovstvách sveta..

Črtá sa skupina odporcov

Zväz v stanovisku uviedol, že generálneho manažéra aj trénerov na všetkých reprezentačných úrovniach zverejní najneskôr do 30. júna.

Bude sa tak pravdepodobne čakať na to, ako dopadne kongres SZĽH. Ten sa uskutoční 23. júna a je možné, že Kohút vo funkcii skončí. Bývalý hokejista Žigmund Pálffy a bývalý funkcionár klubu z Bardejova Andrej Gmitter totiž chcú iniciovať hlasovanie o vyslovení nedôvery Kohútovi.

Gmitter pred pár dňami pre denník Šport priznal, že dostal ponuku na manažérsku pozíciu práve v Detve, ktorú vlastní Ľupták. Gmitter zároveň pripustil, že by sa rád uchádzal o post nového šéfa hokejového zväzu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Kohút tresol dverami a utiekol zo zasadnutia Výkonného výboru SZĽH