Zápas so Švajčiarmi sme si prehrali sami, tvrdí Marcel Hossa

SITA|20. dec 2009 o 12:18

Slovenská hokejová reprezentácia v troch tohtotýždňových prípravných dueloch výsledkovo príliš nepresvedčila.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES.

Predvedená hra by však v prípade niektorých jednotlivcov mohla zniesť aj prísnejšie kritéria medzinárodného hokeja. Niektorí potenciálni lídri útočných formácií však naplno nemohli predviesť svoje hokejové kúsky, pretože si z klubov so sebou priniesli zdravotné problémy či zranenia.

Tie ich dokonca limitovali natoľko, že neodohrali všetky naplánované stretnutia. Jedným z nich je aj hráč lotyšského tímu z Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Dinamo Riga útočník Marcel Hossa.

"Je to škoda, že som odohral prakticky iba jeden a pol stretnutia, pretože viac mi zdravie nedovolilo. Navyše som z tohto dôvodu nemohol hrať naplno," povedal po sobotňajšej prehre so Švajčiarskom na ľade v Spišskej Novej Vsi mladší z bratov Hossovcov Marcel.

Dvadsaťosemročný zakončovateľ, odchovanec trenčianskej Dukly, vyšiel v utorňajšom meraní síl proti Česku bodovo naprázdno a v sobotu proti Švajčiarom zaznamenal jednu asistenciu.

V porovnaní s vysokou produktivitou na klubovej úrovni to nie je dobrým znamením smerom k reprezentácii.

"Samozrejme by som veľmi rád preniesol svoju produktivitu aj do národného tímu, ale oveľa dôležitejšie je, aby sa darilo celému tímu herne aj výsledkovo."

"Z tohto hľadiska nemôžem byť so zápasmi proti Česku a Švajčiarsku, v ktorých som nastúpil, spokojný," doplnil Marcel Hossa, ktorý v minulosti pôsobil aj v zámorí v tímoch Montreal Canadiens, Phoenix Coyotes a New York Rangers.

Keďže skúsenosť s hokejom v kanadsko-americkej profilige už má, na mieste je otázka, či by pôsobenie v ruskej KHL rád nevymenil za NHL.

"Môj prípadný návrat do tejto súťaže je veľmi ďaleko. Momentálne som hráčom Dinama Riga, kde sa mi darí a kde som spokojný. No ako každý hráč by som rád pôsobil v NHL, je to snom každého hokejistu," dodal Marcel Hossa.

V sobotu proti reprezentácii krajiny "helvétskeho kríža" nastúpil v prvej formácii so Žigmundom Pálffym a Ľubošom Bartečkom.

Práve tento útok si počas celého duelu dokázal vypracovať viacero šancí, s koncovkou si však napokon "potykal" iba kapitán Pálffy, ktorý za chrbát švajčiarskeho gólmana Stephana poslal v presilovej hre odrazený puk po strele Marcela Hossu od modrej čiary.

Ďalšie príležitosti však zostali nevyužité. Do streleckej listiny sa svojím premiérovým gólom v najcennejšom drese zapísal ešte obranca Ivan Baranka, to však bolo zo strany Slovákov všetko. Naopak zverenci tréner Ralpha Kruegera prekonali Staňu v slovenskej bránke až trikrát a nad Slovenskom vyhrali už štvrté stretnutie v rade.

"Zápas sme si prehrali sami, pretože sme nepremenili šance. Navyše sme urobili chyby v obrane, ktoré rozhodli. Nedá sa nič robiť, netreba vešať hlavy. Musíme ísť ďalej, poučiť sa z chýb a využiť ich na naše napredovanie," uzavrel Marcel Hossa.

Nachádzate sa tu:
Domov