Základná časť NFL sa skončila, cez víkend sa začína play-off

Na snímke zo zápasu medzi tímami New England Patriots a Denver Broncos hádže loptu quarterback Patriots Tom Brady (v strede). Oba tímy už štvrtý rok za sebou skončili na prvých dvoch priečkach v konferencii American Football.
Na snímke zo zápasu medzi tímami New England Patriots a Denver Broncos hádže loptu quarterback Patriots Tom Brady (v strede). Oba tímy už štvrtý rok za sebou skončili na prvých dvoch priečkach v konferencii American Football. (Autor: SITA/AP)
SITA|4. jan 2016 o 12:00

Vlani vyhrali svoj štvrtý Super Bowl od roku 2001. Hráči New England Patriots budú patriť medzi najväčších favoritov aj v tomto ročníku play-off ligy amerického futbalu NFL.

WASHINGTON. Nedeľňajšími stretnutiami sedemnásteho kola sa skončila základná časť tejto sezóny zámorskej súťaže amerického futbalu NFL.

Do vyraďovacej fázy, ktorá vyvrcholí 7. februára jubilejným 50. Super Bowlom na Levi's Stadium v kalifornskej Santa Clare (domov klubu San Francisco 49ers, pozn.), postúpili víťazi štyroch divízií konferencií American Football (Denver, New England, Cincinnati, Houston) i National Football (Carolina, Arizona, Minnesota, Washington).

Postupujúci do play-off:

American Football (AFC):

Denver, New England, Cincinnati, Houston, Kansas City, Pittsburgh

National Football (NFC):

Carolina, Arizona, Minnesota, Washington, Green Bay, Seattle

Zo zvyšných tímov postúpili dva s najlepšou celkovou bilanciou v AFC (Kansas City, Pittsburgh) aj NFC (Green Bay, Seattle) - tzv. voľné karty.

Najlepší majú voľno

Dve najvyššie nasadené mužstvá z obidvoch konferencií budú mať cez víkend 9. a 10. januára voľno. Ostatné sa popasujú o miestenky v divíznom kole.

carolina_res.jpg

Hráči Caroliny Panthers prehrali v základnej časti len jeden zápas. FOTO - SITA/AP.

V AFC narazí Cincinnati na Pittsburgh a Houston na Kansas City, zatiaľ čo v NFC Minnesota na Seattle a Washington na Green Bay. Úspešní sa dostanú do divízneho kola (16. a 17. januára), kde na nich už teraz čakajú Denver a New England (AFC) a Carolina s Arizonou (NFC).

New England a Denver sú opäť na čele

Do zostavy Denveru sa v nedeľu po zranení vrátil hviezdny rozohrávač Peyton Manning. Jeho Broncos sa spoločne s obhajcom Trofeje Vincea Lombardiho New England Patriots štvrtý rok za sebou zoradili na prvých dvoch priečkach v konferencii American Football.

New England obhajuje víťazstvo vo vlaňajšom Super Bowle.

Nevydarená základná časť stála funkciu trénera San Francisco 49ers Jima Tomsulu, tiež kouča Mika Pettineho a generálneho manažéra Raya Farmera v Clevelande Browns.

Program play-off:

Kolo voľnej karty (hrá sa 9. a 10. januára)

AFC: Cincinnati - Pittsburgh, Houston - Kansas City

NFC: Minnesota - Seattle, Washington - Green Bay

Divízne kolo (hrá sa 16. a 17. januára)

AFC: Denver - najnižšie nasadený víťaz kola o voľnú kartu, New England - najvyššie nasadený víťaz kola o voľnú kartu

NFC: Carolina - najnižšie nasadený víťaz kola o voľnú kartu, Arizona - najvyššie nasadený víťaz kola o voľnú kartu

Konferenčné finále (hrá sa 24. januára)

Pro Bowl /Zápas hviezd/ (hrá sa 31. januára na Aloha Stadium na Havaji)

Super Bowl "50" (hrá sa 7. februára na Levi´s Stadium v kalifornskej Santa Clare)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Americký futbal»Základná časť NFL sa skončila, cez víkend sa začína play-off