Začal sa nový ročník hádzanárskej Ligy majstrov

Richard Štochl (v bránke) v reprezentačnom drese v roku 2011.
Richard Štochl (v bránke) v reprezentačnom drese v roku 2011. (Autor: archív SME - TOMÁŠ BENEDIKOVIČ)
SITA|26. sep 2014 o 14:59

V hlavnej súťaži si zahrajú viacerí slovenskí hádzanári - Peter Kukučka, Otto Kancel či Richard Štochl.

BRATISLAVA/ZÁPOROŽIE. Napriek tomu, že Tatranu Prešov sa nepodarilo postúpiť do skupinovej fázy Ligy majstrov v hádzanej mužov, bude mať Slovensko zastúpenie v elitnej súťaži.

Švajčiarsky klub Petra Kukučku Kadetten Schaffhausen bol priamo nasadený takisto ako MKB-MVM Veszprém, ktorý má na súpiske Otta Kancela.

Štochl proti Kukučkovi

Navyše, v kvalifikácii opäť uspel ukrajinský GK Motor Záporožie. Jeho veľkou oporou je už druhú sezónu Richard Štochl.

Slovenský brankár pomohol svojmu tímu začiatkom septembra zvládnuť obe kvalifikačné prekážky na turnaji v rakúskom Harde - v semifinále zdolali Záporožania hráčov talianskeho Junioru Fassano (36:20) a vo finále prekonali FC Porto (30:26).

Ešte predtým žreb zaradil víťaza 2. kvalifikačnej skupiny do D-skupiny Ligy majstrov medzi KS Vive Targi Kielce (Poľ.), Dunkerque HB Grand Littoral (Fr.), Kadetten Schaffhausen (Švaj.), MOL-Pick Szeged (Maď.) a Aalborg Handbold (Dán.).

Úradujúci najlepší hádzanár SR Štochl sa môže tešiť aj na konfrontáciu s klubom svojho spoluhráča z reprezentačných čias Petra Kukučku, tvorcu hry Schaffhausenu.

Radi by zopakovali minulý rok

Na úvod však Motor Záporožie, ktorý sa pri minuloročnej premiére v LM prebojoval z kvalifikácie až do osemfinále, pocestuje do Maďarska, kde sa v nedeľu 28. 9. o 19.15 h postaví proti víťazovi predchádzajúcej edície Pohára EHF MOL-Pick

"Radi by sme zopakovali minuloročný úspech. Verím, že sa môjmu družstvu opäť podarí prebojovať medzi najlepšiu šestnástku. V našej skupine sú traja hlavní favoriti - Kielce, Dunkerque a Szeged."

"Moji zverenci však majú schopnosti, aby im mohli konkurovať a postúpili zo skupiny," uviedol pre stránku eurohandball.com kouč Motora Sergej Bebeško.

Nový ročník LM otvoril vo štvrtok práve súboj D-skupiny, v ktorom Kadetten Schafhausen bez zraneného Kukučku v zápise o stretnutí podľahli KS Vive Tauron Kielce 28:33 (14:15).

Prvenstvo v najprestížnejšej európskej pohárovej súťaži mužských klubov obhajuje bundesligový SG Flensburg-Handewitt, najväčším favoritom je opäť španielsky veľkoklub FC Barcelona, ktorého hráčom bol ešte donedávna reprezentant SR Martin Straňovský.

Liga majstrov - skupinová fáza (do osemfinále postupujú prví štyria)

A-skupina: THW Kiel (Nem.), HC Metalurg Skopje (Maced.), RK Prvo plinarsko društvo Záhreb (Chor.), Naturhouse La Rioja (Šp.), Paríž Saint-Germain Handball (Fr.), HC Meškov Brest (Biel.)

B-skupina: FC Barcelona (Šp.), KIF Kolding Kodaň (Dán.), Alingsas HK (Švéd.), Orlen Wisla Plock (Poľ.), SG Flensburg-Handewitt (Nem.), Besiktas Mogaz HT Istanbul (Tur.)

C-skupina: MKB-MVM Veszprém (Maď., Otto Kancel), RK Celje Pivovarna Laško (Slovin.), Čechovskí Medvedi (Rus.), Rhein-Neckar Löwen (Nem.), Vardar Skopje (Maced.), Montpellier Agglomération HB (Fr.)

D-skupina: KS Vive Tauron Kielce (Poľ.), Dunkerque HB Grand Littoral (Fr.), Kadetten Schaffhausen (Švaj., Peter Kukučka), MOL-Pick Szeged (Maď.), Aalborg Handbold (Dán.), GK Motor Záporožie (Ukr., Richard Štochl)

Termíny

skupinová fáza: 24. septembra 2014 - 22. februára 2015

osemfinále: 11. - 22. marca 2015

štvrťfinále: 8. - 19. apríla 2015

Final Four: 30. - 31. júna 2015

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Začal sa nový ročník hádzanárskej Ligy majstrov