Za sezónu dal sto gólov. Teraz trápi súperov s Pečovským

Ivan Mriška|11. sep 2020 o 15:00

Jeho snom je zahrať si najvyššiu súťaž doma alebo v zahraničí.

MAKOV. Krásnym prehodením brankára sa v súboji Makova proti Tvrdošínu prezentoval 19-ročný domáci talent Štefan Kašťan.

Neprihrával mu nik iný ako muž s najvyšším počtom štartov v našej najvyššej súťaži – Viktor Pečovský.

Množstvo skúseností

Bývalý hráč Žiliny a reprezentant Slovenska sa po skončení aktívnej kariéry rozhodol usadiť práve v štvrtoligovom Makove.

„Hrať po jeho boku je niečo výnimočné. Má množstvo skúseností, ktoré rozdáva všade okolo seba. Verím, že aj mne sa podarí zahrať si najvyššiu súťaž doma alebo v zahraničí,“ povedal autor krásneho gólu Štefan Kašťan, ktorý si pochvaľoval milimetrovú prihrávku práve od Pečovského.

„Našiel ma pekne. Videl som, že brankár bol vybehnutý, preto som ho len prehodil. Robím to odmalička a celkom mi to vychádza,“ dodal.

ŠK Javorník Makov je s piatimi výhrami a jednou remízou na prvom mieste tabuľky.

„Máme výborný tím, sme skvelá partia. Trénujeme trikrát do týždňa, určite máme na postup. Budeme sa snažiť naplniť naše predsezónne ambície,“ prezradil.

100 gólov za sezónu

Štefan Kašťan hrával v mládežníckych kategóriách v Česku za MFK Karviná, doma obliekal dresy Bytče, Považskej Bystrice či Veľkých Rovných.

Husársky kúsok sa mu podaril najmä za žiakov Makova, keď v jednej sezóne, za 22 zápasov, strelil neuveriteľných 100 gólov.

„Keď som tri kolá pred koncom strácal na stovku 19 zásahov, myslel som, že sa mi to nepodarí. Chalani však hrali na mňa a vyšlo to. Je to pekná spomienka, ale musím sa teraz pozerať dopredu. Aby som sa zlepšoval,“ tvrdí Kašťan.

Nastúpia proti fortunaligistovi

V stredu privíta štvrtoligista v Slovenskom pohári na svojom trávniku fortunaligistu ŠKF Sereď.

„Možno prehráme o sedem, možno vyhráme o jeden. Možné je všetko, lopta je guľatá. Rozhodne do toho dáme všetko a ideme ako do každého zápasu. Vyhrať,“ prezradil.

Jeho obľúbeným tímom je Manchester City, hráčom zas portugalský klenot Christiano Ronaldo.

„Snažím sa od neho niečo odkukať, ale v prvom rade sa pozerám na seba. Musím tvrdo pracovať v tréningovom procese, aby som sa aspoň trochu k nemu priblížil,“ uzavrel 19-ročný talent.

Pečovský ako kapitán štvrtoligistu.
Pečovský ako kapitán štvrtoligistu. (Autor: Robo Michalec)



Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Za sezónu dal sto gólov. Teraz trápi súperov s Pečovským