Spanilá jazda pokračuje. Youtuber Paul porazil bývalého šampióna UFC

Woodley si pýta odvetu, Paul ju podmieňuje tetovaním.
Woodley si pýta odvetu, Paul ju podmieňuje tetovaním. (Zdroj: Twitter)
Adrián Mečiar|30. aug 2021 o 08:05

Odvetu podmieňujú bizarným tetovaním.

CLEVELAND. Američan Jake Paul sa preslávil ako youtuber, ale teraz sa už nazýva skutočným bojovníkom.

Vo svojom 4. profi zápase zdolal dekorovaného MMA bojovníka a bývalého šampióna UFC Tyrona Woodleyho. 

Zápas bol vypísaný na osem kôl a napokon sme sa dočkali bodových lístkov. Rozhodcovia sa úplne nezhodli, no dvaja z troch sa priklonili na stranu Paula.

Paul zvíťazil pomerom 77-75 a 78-74, tretí rozhodca udelil Woodleymu skóre 77-75.

Najťažší test

Paul bol hviezdou televízneho kanálu Disney, stal sa internetovou celebritou. Na platforme YouTube má viac než 20 miliónov odberateľov.

Pred tromi rokmi vstúpil do odlišného sveta. Postupne boxoval s iným youtuberom, bývalým basketbalistom a naposledy MMA zápasníkom Benom Askrenom. Askren však predtým ukončil kariéru, nikdy nemal dobrý box a navyše ho trápili aj zdravotné problémy.

Tieto prekážky Paul zvládol hravo. V ringu dokopy strávil 8 minút a 41 sekúnd, súperov knokautoval najneskôr v druhom kole.

Nastal čas na kvalitnejšiu výzvu. Stále sa neodhodlal na protivníka z prostredia profesionálneho boxu, ale Tyron Woodley bol vnímaný ako prvý ozajstný test Paulovej kariéry.

A to sa potvrdilo. Tentoraz Paul neupratal svojho súpera v úvodných minútach. Woodley bol tým mužom, ktorý mohol ukončiť zápas, no Jake Paul prežil náročné minúty.

Bola to v podstate prvá kríza v jeho doterajšej kariére. 4. kolo patrilo Woodleymu, Paul bol viditeľne otrasený. Z neľahkej situácie sa pozviechal a súboj dospel až k záverečnému gongu.

Skutočný bojovník?

Víťazstvo nad uznávaným zápasníkom môže znamenať, že Paula už nebudú považovať len za youtubera, ale konečne aj boxera, bojovníka.

On sám je presvedčený, že to tak malo byť už dávno. Zopakoval to aj v pozápasovom rozhovore. S podaným výkonom pritom nebol príliš spokojný.

„Dal by som si C-mínus. Už v šatni som sa na nohách cítil zvláštne. Neviem, čo to so mnou dnes bolo,“ hodnotil Paul.

Ariel Helwani, známy novinár a spolukomentátor oficiálneho prenosu, ktorý mal na starosti pozápasové rozhovory, s ním súhlasil. Prehlásil to už počas zápasu, Paul si podľa neho po priebehu súboja zaslúži takéto uznanie.

Samozrejme, opäť sa ozývajú aj kritici, ktorých Paulova výhra toľko nenadchla. Paula by chceli vidieť v dueli so skutočným boxerom. 

Podľa niektorých duel postrácal kvalitu, čo zas nebolo takým prekvapením. Woodley zažil debut v profi ringu, Paul je stále boxerským nováčikom.

„Jake Paul nevyzeral ako dobrý boxer, lebo ním jednoducho nie je. Chalan to trénuje tri roky bez predošlých amatérskych skúseností. Neviem, čo niektorí z vás čakali,“ uviedol reportér Mookie Alexander z portálu Bloody Elbow.

Niekdajší šampión velterovej váhy Tyron Woodley v súčasnosti ani zďaleka nie je na vrchole svojich síl. Má skoro 40 rokov a s UFC sa rozlúčil po štyroch prehrách v rade.

Paulovi síce dokázal poriadne zatopiť, ale na víťazstvo to nestačilo. Slovenský MMA zápasník Robert Pukač nás upozorňoval na to, čo sa môže stať.

Keď má človek tie peniaze, vie si zaplatiť dobrú prípravu.


Robert Pukač

„Nemôžem povedať, že mi je Jake Paul sympatický, ale vidieť, že trénuje, nie je to len tak. A pokojne môže vyhrať aj nad Tyronom Woodleym.

Je to úplne iná disciplína. Aj keď Woodley má v MMA nejaké knokauty, on nikdy nebol nejaký extra boxer, ktorý by si to pripravil. Skôr čerpal z tej dynamiky a živočíšnej sily, pomohli mu aj malé rukavice.

Keď má človek tie peniaze, vie si zaplatiť dobrú prípravu. Preto by som Paula vôbec nepodceňoval, bude tam robiť dobré boxerské veci,“ predpokladal.

Pukačove slová sa nakoniec naplnili. Paul možno nevyzeral ako budúci boxerský šampión, no bol dostatočne pripravený. Woodley sa rovnako nenechal zahanbiť, lenže ani on nie je ozajstný boxer.

Odveta za tetovanie

Rozruch vyvolal aj bodový verdikt. Woodley mohol byť nebezpečnejší a zrejme bol bližšie k ukončeniu zápasu, no to je v konečnom dôsledku absolútne nepodstatné.

Ak nie je duel ukončený predčasne, o celkovom výsledku rozhoduje bodovanie jednotlivých kôl. Viac ich určite vyhral Paul.

Ako to už býva smutným zvykom, bodové lístky pripomínajú lotériu. Ťažko povedať, aký zápas sledoval jeden z rozhodcov, ale dôležité je, že vyhral správny muž. Či sa to už niekomu páči alebo nie, spravodlivý bol verdikt v prospech Paula.

Woodley sa nechcel zmieriť s týmto výsledkom. Pozápasový rozhovor využil na to, aby si vypýtal odvetu. 

Aká bola Paulova reakcia? Pokojne, ak si dá Woodley vytetovať na svoje telo, že „miluje Jakea Paula“.

Áno, tetovanie pre porazeného bolo predmetom predzápasových diskusií. Šanca vraj stále žije, i keď za týchto okolností to už asi Woodleymu nepomôže.

„Byť ním, pustím sa do toho čo najskôr, inak si dohodneme iného súpera. Potom sa o tom možno porozprávame, no podľa môjho názoru som vyhral celkom jednoznačne. Mnoho ľudí som vyviedol z omylu,“ uviedol Paul na pozápasovel tlačovej konferencii.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Spanilá jazda pokračuje. Youtuber Paul porazil bývalého šampióna UFC