Svitolinová zdolala aj Keninovú a Fialovú skupinu vyhrala bez straty setu

Elina Svitolinová počas zápasu so Sofiou Keninovou na WTA Finals 2019.
Elina Svitolinová počas zápasu so Sofiou Keninovou na WTA Finals 2019. (Autor: Andy Wong SITA/AP)
Sportnet|1. nov 2019 o 14:08

Do semifinále WTA Finals postúpila aj Plíšková.

BRATISLAVA. Ukrajinská tenistka Elina Svitolinová postúpila do semifinále prestížneho podujatia WTA Finals v čínskom Šen-čene bez prehry a straty setu vo Fialovej skupine.

Rodáčka z Odesy zdolala v piatkovom zápase náhradníčku Sofiu Keninovú z USA (nahradila zranenú Kanaďanku Biancu Andreescovú) v dvoch vyrovnaných setoch 7:5, 7:6 (10) a potvrdila už isté prvenstvo v skupine.

Svitolinová naďalej živí šancu na obhajobu titulu z minulej sezóny z výberového podujatia. V semifinále bude jej súperkou Belinda Bencicová zo Švajčiarska.

Zápasy so Simonou sú vždy špeciálne, pretože sme ich spolu už odohrali veľmi veľa. Dnes som bola chvíľu dole, chvíľu hore, ale napokon som to, možno aj so šťastím, dokázala.


Karolína Plíšková

Poslednou semifinalistkou sa stala česká tenistka Karolína Plíšková. Nasadená dvojka zdolala v záverečnom vystúpení v purpurovej skupine turnajovú päťku Rumunku Simonu Halepovú 6:0, 2:6, 6:4.

V sobotňajšom semifinále narazí na najvyššie nasadenú Austrálčanku Ashleigh Bartyovú. Plíšková začala proti Halepovej ako z partesu. V prvom sete jej vychádzalo všetko na čo siahla a súperke uštedrila "kanára".

V druhom dejstve sa Halepová zlepšila, od stavu 2:2 získala štyri gemy za sebou a vynútila si tretí set, v ktorom viedla 2:0. Plíšková však následne otočila na 5:2 a zápas už dotiahla do víťazného konca. V desiatom geme premenila pri podaní Rumunky aj s prispením pásky hneď prvý mečbal.

"Zápasy so Simonou sú vždy špeciálne, pretože sme ich spolu už odohrali veľmi veľa. Dnes som bola chvíľu dole, chvíľu hore, ale napokon som to, možno aj so šťastím, dokázala," citoval Plíškovej slová po zápase web iDnes.cz.

WTA Finals 2019 - dvojhra - Fialová skupina:

Elina Svitolinová (Ukr.) - Sofia Keninová (USA) 7:5, 7:6 (10)

Simona Halepová (Rum.) - Karolína Plíšková (ČR) 0:6, 6:2, 4:6

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Svitolinová zdolala aj Keninovú a Fialovú skupinu vyhrala bez straty setu