Wozniacka postúpila do 3. kola, stretne sa s Gajdošovou

Caroline Wozniacka.
Caroline Wozniacka. (Autor: SITA/AP)
SITA|24. jún 2011 o 14:26

Wozniacka zostane na čele renkingu minimálne do 7. augusta, čo bude znamenať dovedna aspoň 42 týždňov.

LONDÝN. Aj po piatom vzájomnom súboji platí, že dánska tenistka Caroline Wozniacka nestratila s Francúzkou Virginie Razzanovou ešte ani set.

Jednotka svetového rebríčka WTA zvíťazila v piatkovom zápase 2. kola dvojhry žien na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne nad 96. hráčkou renkingu WTA za 66 minút 6:1, 6:3.

Na "winnery" síce Wozniacka zaostala 13:20, ale podľa oficiálneho ukazovateľa skóre urobila len jedinú nevynútenú chybu (proti 14).

Išlo o reprízu predvlaňajšieho finále na tráve v Eastbourne, vtedy Wozniacka triumfovala 7:6 (5), 7:5. Ako je známe, 28-ročná Razzanová, kedysi 16. v hodnotení, sa spamätáva z nedávnej smrti snúbenca a zároveň kouča Stéphana Vidala po dlhom zhubnom ochorení.

Dvadsaťročná rodáčka z Odense Wozniacka má v britskej metropole osobný rekord v podobe osemfinále zo sezón 2009 a 2010, na všetkých zostávajúcich "Majors" už bola aspoň vo štvrťfinále.

Nedávno na antuke vo francúzskej metropole dostala v 3. kole lekciu od Daniely Hantuchovej. Teraz sa v rovnakej fáze stretne s bratislavskou rodáčkou Jarmilou Gajdošovou, nad ktorou vedie 2:0.

Držiteľka 17 singlových trofejí - z nich 5 tohtoročných (Dubaj, Indian Wells, Charleston, Brusel, Kodaň) - Wozniacka zostane na čele renkingu minimálne do 7. augusta, čo bude znamenať dovedna aspoň 42 týždňov. V historickej bilancii sa tým posunie na 9. pozíciu pred Francúzku Amélie Mauresmovú (39 týždňov).

Finalistka newyorských US Open 2009 Wozniacka sa v All England Lawn Tennis and Croquet Clube už radovala z titulu: v roku 2006 triumfovala v súťaži junioriek, vo finále zdolala Magdalénu Rybárikovú 3:6, 6:1, 6:3.

Osemfinalistka z predvlaňajška Razzanová minulý rok vo Wimbledone absentovala pre zranenie pravej nohy. Proti líderkám renkingu má aktuálne bilanciu 0:5, s členkami Top 10 skóre 11:27.

Dvojhra žien - 2. kolo:

Caroline Wozniacka (Dán.-1) - Virginie Razzanová (Fr.) 6:1, 6:3 za 66 minút

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Wozniacka postúpila do 3. kola, stretne sa s Gajdošovou