Wimbledon: Husárová suverénne do 2. kola štvorhry

Janette Husárová ide ďalej vo štvorhre na Wimbledone.
Janette Husárová ide ďalej vo štvorhre na Wimbledone. (Autor: SITA / AP)
SITA|25. jún 2008 o 16:50

anette Husárová a Češka Iveta Benešová zvíťazili v stredajšom stretnutí 1. kola štvorhry žien vo Wimbledone nad dvojicou Marina Erakovicová, Michaella Krajiceková suverénne 6:0, 6:2.

LONDÝN 25. júna (SITA) - Slovenská tenistka Janette Husárová a Češka Iveta Benešová zvíťazili v stredajšom stretnutí 1. kola štvorhry žien na treťom grandslamovom turnaji sezóny, londýnskom Wimbledone (dotácia 11,812 milióna libier, tráva) nad nenasadenou novozélandsko-holandskou dvojicou Marina Erakovicová, Michaella Krajiceková suverénne 6:0, 6:2.

Pätnáste nasadené, ktoré vlani v septembri spoločne získali titul v Luxemburgu a v máji 2008 sa prebojovali do rímskeho finále, si v boji o postup do osemfinálového 3. kola deblovej súťaže v areáli All England Lawn Tennis and Croquet Clubu zmerajú sily s postupujúcim z nenasadených tandemov Alla Kudriavcevová, Vania Kingová (Rus./USA) - Andrea Hlaváčková, Oľga Savčuková (ČR/Ukr.). Husárová a Benešová už teraz majú v britskej metropole istotu spoločného šeku na 9000 libier.

Tridsaťštyriročná deblová špecialistka Husárová, majsterka sveta WTA Tour 2002, štartuje vo wimbledonskej štvorhre po 11. raz. Doterajším miestnym maximom držiteľky 23 deblových titulov je štvrťfinále zo sezóny 2003 po boku Španielky Conchity Martinezovej. Vlani sa spolu s Američankou Meghann Shaughnessyovou lúčili v osemfinále. Husárová je momentálne na 29. mieste v príslušnom svetovom rebríčku.


Štvorhra žien - 1. kolo:

Iveta Benešová, Janette Husárová (15-ČR/SR) - Marina Erakovicová, Michaella Krajiceková (N. Zél./Hol.) 6:0, 6:2

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Wimbledon: Husárová suverénne do 2. kola štvorhry