Widzew Lodž doplatil na korupciu, opúšťa najvyššiu súťaž

SITA|16. jan 2008 o 20:54

VARŠAVA 16. januára (SITA, AFP) - Poľský futbalový klub Widzew Lodž bude od budúcej sezóny účinkovať len v druhej najvyššej domácej súťaži. Ako v stredu informovali predstavitelia Poľského futbalového ...

VARŠAVA 16. januára (SITA, AFP) - Poľský futbalový klub Widzew Lodž bude od budúcej sezóny účinkovať len v druhej najvyššej domácej súťaži. Ako v stredu informovali predstavitelia Poľského futbalového zväzu (PZPN), v prípade aktuálne 13. tímu Orange ekstraklasa ide o trest za korupciu. Lodž navyše odštartuje nasledujúci ročník so šesťbodovým mankom a musí zaplatiť pokutu vo výške 35-tisíc zlotých (cca 325 000 slovenských korún). Vedenie Widzewu už dávnejšie priznalo, že v sezóne 2004/05 v 12 stretnutiach došlo z ich strany k podplateniu rozhodcov, no podľa svojho prezidenta Boguslawa Sosnowského sa klub odvolať proti výške trestu.

Ako dôsledok rozsiahleho protikorupčného konania bolo už päť ďalších poľských tímov preradených do nižších súťaží a pred súdom skončilo 17 ľudí vrátane rozhodcov a funkcionárov národného zväzu.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Widzew Lodž doplatil na korupciu, opúšťa najvyššiu súťaž