West Ham po odchode Payeta: Sme sklamaní, že nám nepreukázal rešpekt

Payet sa vrátil do Francúzska.
Payet sa vrátil do Francúzska. (Autor: TASR/AP)
TASR|30. jan 2017 o 08:06

Francúzsky futbalista je definitívne súčasťou Olympique Marseille.

MARSEILLE. Francúzsky futbalový reprezentant Dimitri Payet v noci na pondelok skompletizoval svoj prestup z West Hamu United do Olympique Marseille.

Podpísal kontrakt na štyri a pol roka, staronový zamestnávateľ za jeho služby zaplatil 25 miliónov libier.

Svoj bývalý klub sklamal

Krídelník pôsobil v Marseille v rokoch 2013 až 2015, odtiaľ zamieril do Anglicka, kde sa vypracoval na popredného hráča Premier League a žiaril aj na majstrovstvách Európy 2016.

V januári vedeniu oznámil, že chce odísť napriek platnej zmluve do roku 2021.

West Ham odmietol dve ponuky, schválil tretiu a za Payeta už získal náhradu. Je ňou škótsky reprezentant Robert Snodgrass z Hullu City.

"Klub musí vyjadriť svoje sklamanie, že Dimitri Payet nepreukázal rovnaký rešpekt, aký West Ham United a jeho fanúšikovia preukázali jemu. Najmä, keď sme ho minulý rok odmenili lukratívnym kontraktom na päť a pol roka," citovala agentúra AP spolupredsedu WHU Davida Sullivana.

Vraciam sa domov, napísal

Marseille má od októbra nového ambiciózneho majiteľa, americký obchodník Frank McCourt sa zaviazal v nasledujúcich štyroch rokoch investovať 200 miliónov eur.

Z Juventusu Turín už prišiel ľavý obranca Patrice Evra, v kádri francúzskeho mužstva je aj slovenský obranca Tomáš Hubočan.

Dvadsaťdeväťročný Payet dal na twitter fotografiu súkromného lietadla so slovami "vraciam sa domov". Obnovenú premiéru v drese Marseille môže absolvovať v piatkovom stretnutí Ligue 1 na trávniku Metz.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»West Ham po odchode Payeta: Sme sklamaní, že nám nepreukázal rešpekt