Wenger: Ramseymu koniec kariéry nehrozí

TASR|4. mar 2010 o 18:43

Hrôzostrašné zranenie stredopoliara anglického futbalového klubu Arsenal FC Aarona Ramseyho by nemalo podľa trénera "kanonierov" Arsena Wengera znamenať koniec jeho kariéry.

Londýn.

Devätnásťročný waleský reprezentant utrpel zranenie v 66. minúte zápasu so Stoke City, keď sa v strede ihriska zrazil s Ryanom Shawcrossom.

Zraneného 19-ročného Walesana ošetrovali niekoľko minút v prítomnosti šokovaných hráčov oboch tímov a museli mu dať aj kyslíkovú masku predtým, ako ho na nosidlách vyniesli z ihriska. Samotný Shawcross dostal červenú kartu a po ceste do šatní sa v šoku neubránil slzám.

Ramsey, ktorého zranenie živo pripomenulo Arsenalu situáciu, ktorá sa odohrala takmer presne na deň pred dvoma rokmi po hrozivom zákroku na naturalizovaného Chorváta Eduarda, sa v sobotu podrobil operácii a do konca sezóny si už nezahrá.

"Je priskoro, aby sme realisticky vedeli určiť dobu liečenia," uviedol Wenger na internetovej stránke klubu.

"Dobrou správou je, že operácia prebehla bez ťažkostí a koniec kariéry mu nehrozí. Je to však dvojnásobná zlomenina, a aby sa dostal späť do formy, nebude musieť len trénovať, ale bude potrebovať aj čas na obnovu koordinácie. Je to mladý chlapec, takže sa určite vylieči, je to však ťažké zranenie."

Wenger sa nezmienil o Shawcrossovi, ktorého zákrok nebol podľa väčšiny pozorovateľov úmyselný.

Informovala agentúra Reuters.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Wenger: Ramseymu koniec kariéry nehrozí