Wenger po prehre s Monakom: Naša obrana bola samovražedná

Útočník Arsenalu Olivier Giroud.
Útočník Arsenalu Olivier Giroud. (Autor: TASR/AP)
SITA|26. feb 2015 o 08:43

Stratili sme nervy a racionalitu. Viac sme chceli srdcom ako hlavou, ale na tejto úrovni to takto nefunguje, vravel Wenger.

LONDÝN. Futbalisti Arsenalu Londýn prekvapujúco prehrali v stredajšom prvom osemfinálovom stretnutí Ligy majstrov na domácej pôde s AS Monaco 1:3 a tréner Arséne Wenger svoj tím poriadne skritizoval.

"Nevyužili sme príležitosti a naša obrana bola samovražedná," vravel. "Mali sme trochu smoly, pretože pri prvom góle tečoval loptu náš obranca. Vyzerá to tak, že sme stratili nervy a racionalitu. Viac sme chceli srdcom ako hlavou, ale na tejto úrovni to takto nefunguje," doplnil Wenger.

Dva góly v závere

Arsenal vstúpil do súboja aktívne, ale z náporu gól nevyťažili. Skóre otvoril v 38. minúte hosťujúci Kondogbia, ktorého strelu z diaľky tečoval stopér Arsenalu Mertesacker a zmiatol brankára Ospinu. Osem minút po zmene strán pridal druhý gól hostí Berbatov, ktorý zakončil rýchly protiútok.

Londýnčania nevyužili viacero sľubných príležitostí - v 57. minúte Giroud prekopol odkrytú bránku hostí, o sedem minút neskôr Welbeck v šanci trafil len padajúceho spoluhráča Walcotta.

Wengerov tím sa dočkal gólu až v nadstavenom čase, keď brankára Subašiča prekonal Oxlade-Chamberlain. Posledné slovo však patrilo Monaku, Ferreira-Carrasco premenil svoj nájazd na Ospinu.

Taký výsledok nik nečakal

"Po znížení na 1:2 hráči chceli okamžite vyrovnať, ale zabudli byť opatrní vzadu. Mentálne sme neboli dostatočne ostrí a zaplatili sme za to. Neboli sme to my, kto režíroval zápas, ale Monaco," povedal Wenger, ktorý bol v rokoch 1987 - 1994 trénerom Monaka.

AS sa do vyraďovacej fázy Ligy majstrov dostalo po desiatich rokoch. V osemfinále v roku 2005 vypadlo po dvoch prehrách (0:2 a 0:1) s PSV Eindhoven. V tejto sezóne dostalo v základnej skupine jediný gól.

"Arsenal má veľmi kvalitných hráčov a som rád, že sme ich dokázali eliminovať. Nikto by si určite nepomyslel, že je tento výsledok možný. Netreba však zabúdať, že sme ešte len v polovici cesty," vyhlásil tréner Monaka Leonardo Jardim.

Simeone spokojný napriek prehre

V druhom stredajšom zápase vyhral doma Leverkusen nad Atléticom Madrid 1:0. O jediný gól sa postaral v 57. minúte Hakan Calhanoglu. Hostia dohrávali stretnutie bez vylúčeného Tiaga Mendesa, ktorý dostal v 77. minúte druhú žltú kartu.

"Sme veľmi spokojní. Atlético je náročný súper, ukázali sme však, že dokážeme zvládnuť aj ťažké situácie. Predviedli sme veľmi dobrý výkon a víťazstvo je zaslúžené. Bolo by to ako sen, keby sa nám podarilo postúpiť do štvrťfinále," uviedol tréner Leverkusenu Roger Schmidt.

Kouč madridského klubu Diego Simeone je napriek prehre pred odvetou pozitívne naladený. "Bol to zvláštny zápas. Ani jedno mužstvo si nevypracovalo veľa šancí. Som pomerne spokojný, hoci sme prehrali, lebo už v prvom polčase som musel dvakrát nútene striedať. Mohlo to dopadnúť aj horšie. Som si istý, že v odvete predvedieme náš typický výkon," vyhlásil Argentínčan.

Odvetné zápasy sú na programe 17. marca.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Wenger po prehre s Monakom: Naša obrana bola samovražedná