Wenger: Fábregas a Nasri zostanú v Arsenale

Francesca Fábregasa by chceli získať FC Barcelona aj Real Madrid.
Francesca Fábregasa by chceli získať FC Barcelona aj Real Madrid. (Autor: SITA/AP)
SITA|11. júl 2011 o 13:41

Arséne Wenger verí, že vedenie Arsenalu udrží svoje dve hviezdy. Naopak potvrdil, že z klubu odchádza Nicklas Bendtner.

KUALA LUMPUR. Tréner Arsenalu Arséne Wenger verí, že dvojica kľúčových stredopoliarov Samir Nasri a Francesc Fábregas si bude obliekať dres "kanonierov" aj v sezóne 2011/2012. O kapitána Londýnčanov a španielskeho reprezentanta sa už dlhšie intenzívne zaujíma FC Barcelona, Francúza zase lanária dva manchesterské mužstvá - City a United.

"Som presvedčený, že Cesc v lete neodíde a dúfam aj v to, že podpíše novú zmluvu, ale to nie je iba na mne. Nezvyknem hovoriť o našich interných záležitostiach, ale viem, že miluje náš klub a snáď sa dohodneme. Čo sa Nasriho týka, je iba prirodzené, že médiá špekulujú o budúcnosti hráčov, ktorí majú už iba ročný kontrakt. Samir je ale v Arsenale veľmi šťastný a nechce zmeniť pôsobisko," povedal skúsený kouč novinárom.

Wenger však prezradil, že gólman Manuel Almunia a útočník Nicklas Bendtner nevycestovali na ázijské turné z dôvodu rokovania s potenciálnymi záujemcami o ich služby.

Gervinho je už oficiálne hráčom Arsenalu

Futbalista Pobrežia Slonoviny Gervais Yao Kuassi známejší pod prezývkou Gervinho sa stane novou posilou anglického veľkoklubu FC Arsenal. Odstupné za 24-ročného ofenzívneho univerzála z tímu francúzskeho šampióna OSC Lille bude podľa trénera londýnskych "kanonierov" Arséna Wengera 12 miliónov eur.

"Už je oficiálne hráčom Arsenalu, Gervinho sa zapojil do nášho tréningového procesu," povedal Wenger na pondelňajšej tlačovej konferencii. Skúsený francúzsky kouč verí, že jeho káder sa v lete neoslabí o dvojicu dôležitých záložníkov - Samira Nasriho a Francesca Fábregasa. Naopak, s potenciálnymi záujemcami rokujú brankár Manuel Almunia a útočník Nicklas Bendtner.

V majstrovskej sezóne 2010/11 strelil Gervinho v drese Lille 15 gólov a pridal 10 asistencií.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Wenger: Fábregas a Nasri zostanú v Arsenale