Weissa v Trnave vytlieskali, Kozák ho vyobjímal a testoval divákov

Slováci po úspešnom zápase s Litvou zavítajú do Rakúska.
Slováci po úspešnom zápase s Litvou zavítajú do Rakúska. (Autor: SME - Tibor Somogyi)
Pavol Spál|12. nov 2016 o 03:46

Hamšík dal za národný tím už dvadsiaty gól a útočí na rekordéra.

TRNAVA. Keď ho tréner Ján Kozák v závere zápasu vystriedal a on schádzal z ihriska, diváci v trnavskej aréne ho vytlieskali. Kozák vstal z lavičky a s Vladimírom Weissom sa vrúcne objal.

Popritom mu niečo šeptal. „Je to rozdielový hráč. Pred koncom som ho vystriedal, aby som urobil test na divákov. Videli ste tú reakciu,“ tvrdil Kozák.

Jeho tím zdolal po suverénnom výkone v kvalifikácii o postup na svetový šampionát 2018 Litvu 4:0.

Weiss bol na jeseň najviac skloňovaným a vo verejnosti najviac odsudzovaným futbalistom na Slovensku. Doteraz čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Dvadsaťsedemročný krídelník nastúpil pod tlakom. Ak by mu zápas nevyšiel, ľudia v hľadisku by mu to dali zrejme pre spomínaný škandál ešte viac pocítiť.

Slovensko zdolalo Litvu 4:0:

Bol to jeho prvý zápas v rozbehnutej kvalifikácii. Prvý proti Anglicku nehral pre zranenie. Z ďalších dvoch ho Kozák vynechal pre spomínaný škandál.

Weiss však ukázal, že keď sa sústredí na hru a neháda sa s rozhodcami, je prínosom.

Hrdina Nemec

V predchádzajúcich zápasoch chýbal Slovákom lepší pohyb, schopnosť individuálne sa presadiť a vytvoriť niečo prekvapivé.

Róbert Mak či Marek Hamšík na všetko nestačili. Weiss ich výborne doplnil. Kým vládal, bol možno najnebezpečnejším hráčom. A prihral na tretí gól Škrtela.

Martin Škrtel (vľavo) s Vladimírom Weissom patrili medzi najlepších hráčov zápasu. Obaja sa však po zápase novinárom vyhli.
Martin Škrtel (vľavo) s Vladimírom Weissom patrili medzi najlepších hráčov zápasu. Obaja sa však po zápase novinárom vyhli. (Autor: TASR)

„Ľudia si mysleli, že na mňa bude vytvorený tlak, ale ja som si chcel zápas hlavne užiť,“ povedal Weiss v rozhovore pre RTVS.

Novinárom v mixzóne sa však podobne ako kapitán Martin Škrtel vyhol.

Jedným z hrdinov zápasu bol útočník Adam Nemec. Dal prvý gól, na druhý asistoval Jurajovi Kuckovi. Bola to brilantná akcia zakončená nádhernou strelou.

„Zvládli sme to, mohli sme vyhrať ešte vyšším rozdielom. Litvu sme do ničoho nepustili,“ vravel Nemec. "Som rád, že som pomohol gólom a celkom dobrým výkonom,“ dodal.

„Bola zima, Litva nebola až taký atraktívny súper. Ďakujeme všetkým ľuďom, ktorí prišli na štadión,“ povedal Nemec.

Hamšík stíha najlepších

„Z našej strany to bol super zápas,“ tvrdil Marek Hamšík, ktorý strelil svoj dvadsiaty gól za národný tím. Pritom nie je útočník, ale stredopoliar.

Viac skórovali v slovenskej reprezentácii iba Szilárd Németh (22) a rekordér Róbert Vittek (23). „Pomaly sa blížim k tým najlepším, azda ich dobehnem,“ dodal Hamšík.

Slovensko porazilo Litvu: fotogaléria

10.6.2017

Slováci odštartovali kvalifikáciu dvoma prehrami (proti Anglicku a Slovinsku zhodne 0:1). Po výhrach nad Škótskom 3:0 a Litvou 4:0 sa však vyšvihli v F-skupine na tretie miesto.

„Je to otvorené. Na jar nás čakajú ďalšie dva zápasy (na Malte a v Litve - pozn.), ktoré by sme mali na papieri vyhrať,“ uzavrel Hamšík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Weissa v Trnave vytlieskali, Kozák ho vyobjímal a testoval divákov