Weiss junior by k nám rád prišiel, hlási Stuttgart

Vladimír Weiss ml. v drese Man City.
Vladimír Weiss ml. v drese Man City. (Autor: SITA/AP)
SITA|17. aug 2010 o 14:23

Od uplynulého víkendu sa síce zdá, že slovenský futbalový reprezentant Vladimír Weiss ml. aj v prípade zmeny pôsobiska napokon zostane na Britských ostrovoch.

STUTTGART. Od uplynulého víkendu sa síce zdá, že slovenský futbalový reprezentant Vladimír Weiss ml. aj v prípade zmeny pôsobiska napokon zostane na Britských ostrovoch, konkrétne v Celticu FC, kam by mal zamieriť na ročné hosťovanie z Manchestru City, ale záujem nemeckého Stuttgartu neopadá.

"Rád by k nám prišiel," cituje v utorok agentúra SID manažéra VfB Frediho Bobica. Prípadný príchod 20-ročného účastníka MS v JAR Weissa juniora k súperovi Slovana Bratislava v play-off (4. predkole) Európskej ligy UEFA by mal viesť k súbežnému zamiereniu Sebastiana Rudyho do TSG 1899 Hoffenheim za odstupné 3 milióny eur. Všetko sa má udiať už do tohtotýždňového štartu novej bundesligovej sezóny.

Krídelník Weiss ml., syn trénera národného výberu SR, je kmeňovým hráčom ManCity, ale v nabitej konkurencii by v sezóne 2010/2011 pravdepodobne nedostával veľa príležitostí. S klubom má kontrakt do leta 2012, jarnú časť predchádzajúceho súťažného ročníka strávil na hosťovaní v Boltone Wanderers.

Podľa iných zdrojov sa o jeho služby zaujímali aj Newcastle United, slávne holandské kluby Ajax AFC a PSV Eindhoven či turecký Galatasaray SK.

Hráči Stuttgartu v Bratislave v stredu, autobus VfB v utorok

Výprava hráčov nemeckého futbalového klubu VfB Stuttgart, ktorí nastúpia vo štvrtok 19. 8. o 18.45 h na bratislavských Pasienkoch proti slovenskému vicemajstrovi ŠK Slovan Bratislava na prvý zápas play-off (4. predkola) Európskej ligy UEFA 2010/2011, pricestuje v stredu do hlavného mesta Slovenska. Na letisku Milana Rastislava Štefánika by mali byť krátko pred poludním, približne o 11.35 h.

"Tlačová beseda s trénerom Stuttgartu Christianom Grossom je naplánovaná na 18.00 h v presscentre futbalového štadióna na Pasienkoch. O polhodinu neskôr by mal náš súper absolvovať na hlavnom ihrisku oficiálny tréning," informoval agentúru SITA marketingový manažér Slovana Bratislava Tomáš Cho, ktorý pridal aj jednu zaujímavosť z tábora súpera:

"Výprava Stuttgartu bude mať už od utorka na Slovensku vlastný autobus, ktorý budú futbalisti využívať počas pobytu v Bratislave.“

Podľa správ zo stuttgartského klubu sa do mesta na Dunaji chystá približne 600 fanúšikov VfB. "Priaznivci nemeckého klubu budú mať na Pasienkoch vyhradený ´klasický´ sektor pre hostí. V prípade fanúšikov Crveny Zvezdy Belehrad to bolo iné, zo Stuttgartu by malo prísť povzbudiť svojich miláčikov menej prívržencov ako nedávno zo srbského klubu v rámci 3. predkola," doplnil T. Cho.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Weiss junior by k nám rád prišiel, hlási Stuttgart