Rád by vyzval Procházku. Walker si verí aj na šampióna Blachowicza

Johnny Walker.
Johnny Walker. (Zdroj: Zuffa LLC)
Daniel Stankovič|30. sep 2021 o 18:47 (aktualizované 30. sep 2021 o 18:56)

Verí, že by v prípade nedeľného víťazstva nemusel byť ďaleko od titulovej šance.

LAS VEGAS. Už cez víkend nás čaká ďalší zo série menších turnajov organizácie UFC, kde ako hlavný ťahák podujatia s podtitulom Vegas 38 uvidíme súboj poloťažkej divízie medzi dvoma krajanmi z Brazílie Thiagom Santosom a Johnnym Walkerom.

Pre Walkera pôjde vôbec o prvý hlavný zápas večera v prestížnej americkej organizácii.


26-ročný zápasník je v UFC známy ako veľký talent, ktorý ale v nedávnych súbojoch doplatil na svoj laxný prístup, kedy sa viac než na dodržiavanie taktiky sústredil na ukončenie zápasu atraktívnym knokautom.

Po skvelom úvode v podobe troch rýchlych výhier v prvom kole prišiel zostup, Walker prehral hneď dvakrát za sebou. Z marazmu ho vykúpil až divoký súboj s Ryanom Spannom, ktorý pred rokom napokon dokázal otočiť vo svojej prospech.

Čo sa týka jeho najbližšieho zápasu s päťkou rebríčka divízie UFC Walker zdôrazňuje tvrdý tréningový kemp, ktorý v príprave na dôležitý súboj profesionálnej kariéry absolvoval.

„Bolo to peklo, čo som si zažil. Dúfam, že ma Thiago zoberie do hlbokých vôd, pretože tam sa cítim ako doma. Bol som tam mnohokrát a chcem, aby ma vytiahol z komfortu.

Snáď urobíme dobrú šou pre ľudí, verím, že ukážem moje srdce, techniku, skrátka úplne všetko a bude to najlepší zápas večera, alebo rovno aj celého roka.“ 

Po zmene domovského klubu, nájdení správneho rytmu a vrátení strateného sebavedomia vidí dnes Walker svoju budúcnosť v pozitívnom svetle. 

„Po tomto zápase (S Thiagom Santosom, pozn. red.) verím, že môžem dostať niekoho z prvej desiatky, napríklad Jiřího Procházku. Santos je teraz pre mňa dobrý test, ukáže mi, či mám na to, aby som porážal tých najlepších.

Ak to tak bude, tak Procházka môže ísť ako ďalší a potom by sme už mohli hovoriť o titulovej šanci. Je mi to jedno, popravde som tu na to, aby som ich porazil všetkých a ukázal im, že som tu kvôli titulu,“ hovorí 198-centimetrový obor, ktorý pochádza z Ria de Janeira.

A ako vidí Walker prípadný stret so súčasným šampiónom poloťažkej váhe Janom Blachowiczom? Hoci by sa to pre niekoho mohlo zdať odvážne, schopnosti zápasníka s poľského Cieszyna nevidí mladý Brazílčan ako neprekonateľnú výzvu.

„Jan je dobrý zápasník a šampión, ale viem, že by som ho stopercentne porazil. Nie je až tak šikovný a nebezpečný.

Je určite silný a tvrdý Mám voči nemu rešpekt, ale verím, že by som si sním poradil lepšie než Israel Adesanya,“ naráža Walker na posledný marcový súboj Blachowicza, kedy obhájil titul a porazil nebezpečnú výzvu v podobe kráľa strednej váhy Israela Adesanyu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Rád by vyzval Procházku. Walker si verí aj na šampióna Blachowicza