29.11.2022 | Skupina B
29.11.2022 | Sk. B
0 - 3
(0:0)

Angličania zlomili súpera za 95 sekúnd, parádne skóroval Rashford

Radosť futbalistov Anglicka na MS v Katare 2022.
Radosť futbalistov Anglicka na MS v Katare 2022. (Autor: TASR/AP)
TASR|29. nov 2022 o 21:55

Anglicko dnes zdolalo Wales v zápase MS vo futbale 2022, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

MS vo futbale 2022 - skupina B

Wales - Anglicko 0:3 (0:0)

Góly: 50. a 67. Rashford, 52. Foden

ŽK: James, Ramsey (obaja Wal.)

Rozhodovali: Vinčič - Klančnik, Kovačič (všetci Slovin.), 44 297 divákov

Wales: Ward - N. Williams (36. Roberts), Mepham, Rodon, B. Davies (59. Morrell) - Allen (81. Colwill), Ampadu - Bale (46. Johnson), Ramsey, James (77. H. Wilson) - Moore

Anglicko: Pickford - Walker (57. Alexander-Arnold), Stones, Maguire, Shaw (65. Trippier) - Henderson, Rice (57. Phillips), Bellingham - Foden, Kane (57. C. Wilson), Rashford (75. Grealish)

DAUHA. Futbalisti Anglicka sa stali víťazom skupiny B na MS v Katare. Rozhodli o tom utorňajším hladkým víťazstvom nad reprezentantmi Walesu 3:0.

Po bezgólovom prvom polčase udreli Angličania na začiatku toho druhého, keď v priebehu 95 sekúnd skórovali Marcus Rashford a Phil Foden.

Walesania nemali v zápase výraznejšiu gólovú šancu a v druhom zápase po sebe nedali gól. Ich osud na šampionáte spečatil druhým gólom Rashford.

Wales sa dostal na svetový šampionát len druhýkrát v histórii, no pred 64 rokmi vo Švédsku postúpil po troch remízach zo základnej skupiny.

Anglicko v osemfinále čaká výber Senegalu.

Tabuľka skupiny B

Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body

Priebeh zápasu Wales - Anglicko

I. polčas:

Southgate spravil štyri zmeny oproti duelu s USA.

Foden nahradil na pravom krídle Saku, na druhom nastúpil Rashford namiesto Sterlinga a v základnej zostave sa predstavili aj Henderson a Walker. Tréner Walesu Page poslal od začiatku do hry nových Jamesa, Allena a brankára Warda.

Angličania vstúpili do "súboja o Britániu" aktívne, i keď im na postup stačilo neprehrať o štyri góly. Prípadná výhra im však zabezpečila prvé miesto a osemfinálový súboj s druhým tímom z áčka Senegalom.

Southgateovi zverenci mohli otvoriť skóre už v 10. minúte, keď Kane vysunul medzi obrancov Rashforda, no toho vychytal Ward, ktorý včas vybehol.

Anglická dominancia pokračovala, vypracovali si ešte niekoľko nebezpečných situácií, ale nepremenili ich. V prvom polčase vyslali dokopy deväť striel a dve z nich na Warda. Na Pickforda nemierila ani jedna.

Štatistiky zápasu Wales - Anglicko na MS vo futbale 2022.
Štatistiky zápasu Wales - Anglicko na MS vo futbale 2022. (Autor: SofaScore)

II. polčas:

Do druhého polčasu už nezasiahol Bale, ktorého nahradil Johnson. Angličania nestriedali, no Foden s Rashfordom si vymenili miesta na krídlach a v nasledujúcich okamihoch sa obaja strelecky presadili.

Najprv v 50. minúte útočník Manchestru United, ktorý otvoril skóre z priameho kopu a 95 sekúnd po ňom skóroval aj krídelník zo City.

VIDEO: Gól Marcusa Rashforda z priameho kopu

Rashford vybojoval loptu na pravej strane, Kane poslal prízemný center do šestnástky a Foden mal pred sebou už len odkrytú sieť - 0:2.

Angličania boli pri chuti a ani po dvoch góloch neprestali útočiť. V 68. minúte si Walesania nedali pozor opäť na Rashforda, ktorého vysunul striedajúci Phillips, a 25-ročný útočník zaokrúhlil počet svojich gólov v národnom drese na 15.

Anglický futbalista Marcus Rashford a jeho štatistiky v zápase proti Walesu.
Anglický futbalista Marcus Rashford a jeho štatistiky v zápase proti Walesu. (Autor: SofaScore)

Ďalšie už nepridal, lebo ho v 75. minúte vystriedal Grealish. Wales sa v druhom dejstve zmohol len na jedu strelu na bránku a pre favorita nepredstavoval najmenší problém.

V 78. minúte mohli pridať štvrtý gól najprv Bellingham a po ňom aj Foden, no strelu prvého chytil Ward a druhý v páde netrafil bránku. V závere mal ešte veľkú šancu Stones, ale jeho pokus vyrazil brankár.

Hlasy po zápase:

/zdroj: BBC/:

Marcus Rashford, strelec dvoch gólov Anglicka: "Je to skvelý pocit. Po výsledku s USA sme boli trochu sklamaní, mohli sme hrať oveľa lepšie. Bolo pre nás dôležité podať v nasledujúcom zápase lepší výkon. Dnes sme brilantne bránili a po polčase to bolo o tom, aby sme čo najskôr rozhodli.

Pri priamom kope som sa snažil zostať pokojný a spraviť to, čo mám natrénované. Som rád, že sme sa dostali do ďalšej fázy, pretože mám s týmto tímom veľké ambície a môžeme hrať ešte lepšie ako dnes."

Gareth Southgate, tréner Anglicka: "V prvom polčase sme kontrolovali zápas, no nevytvorili sme si dostatok šancí. Chceli sme hrať v útoku rýchlejšie. Keď sme dali tie dva góly, vedeli sme, že sme zlomili ich vôľu, bol to pre nich ťažký turnaj.

Pre Marcusa je to skvelé, mohol mať aj hetrik. Pri priamom kope ukázal, čoho je schopný. Po prvom polčase som mal pocit, že ich s Fodenom nebolo príliš vidieť, tak sme vymenil krídla. Zareagovali okamžite a je skvelé, že obaja skórovali."

Daniel James, krídelník Walesu: "Vedeli sme, že to bude ťažké. Myslím, že sme nebránili zle, ale oni dokážu dať gól z čohokoľvek. Góly na začiatku druhého polčasu nás zlomili."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Angličania zlomili súpera za 95 sekúnd, parádne skóroval Rashford