Dostáva sa Gáborík do formy? Skóroval druhý raz za sebou

Marián Gáborík (v strede) oslavuje so spoluhráčmi svoj gól do siete Washingtonu.
Marián Gáborík (v strede) oslavuje so spoluhráčmi svoj gól do siete Washingtonu. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|11. mar 2017 o 22:37

Do zostavy Toronta sa vrátil obranca Martin Marinčin. Predtým naposledy hral pred vyše mesiacom - ešte 4. februára.

BOSTON. Ešte koncom februára bol spoluhráčom Marka Daňa vo Winnipegu Jets. Až v posledný deň prestupového obdobia ho klub vymenil do Bostonu.

Po boku kapitána Zdena Cháru útočník Drew Stafford žiari. Najprv v stredu skóroval do siete Detroitu Red Wings, ku gólu navyše pridal aj asistenciu.

Teraz v noci zo soboty na nedeľu rozhodol o triumfe Bruins nad Philadelphiou 2:1. Víťazný zásah zaznamenal šesť sekúnd pred koncom riadneho hracieho času.

"Aj keď nepodáte svoj najlepší výkon, môžete naďalej nájsť cestu k úspechu. Hoci možno pôjde o takú šťastnú dorážku ako tentoraz, kedy vám to takto vyjde v 99 zo sto prípadov. Musíte sa vtedy chopiť šance a využiť ju," hodnotil pre nhl.com.

Stafford sa po príchode do Bostonu zaradil do útoku k českej dvojici David Krejčí - David Pastrňák, odkiaľ vytlačil slovenského hokejistu Petra Cehlárika.

Talentovaný dvadaťjedenročný žilinský rodák sa už druhý raz za sebou nezmestil do zostavy Bruins po tom, ako predtým nebodoval v ôsmich zápasoch.

Kapitán Bostonu Zdeno Chára odohral viac ako dvadsaťšesť minút, zablokoval tri pokusy súpera a do osobných štatistík si pripísal jeden plusový bod.

"Môj tím pracoval veľmi tvrdo, hráčom nemôžem uprieť snahu. Bohužiaľ, aj taký je hokej," zareagoval pre stránku súťaže tréner Philadelphie Dave Hakstol.

Môj tím pracoval veľmi tvrdo, hráčom nemôžem uprieť snahu. Bohužiaľ, aj taký je hokej.


Dave Hakstol, tréner Philadelphie po tesnej prehre 1:2 v Bostone

Marinčin sa vrátil do zostavy

V zostave Toronta Maple Leafs dostal po dlhšom čase opäť príležitosť obranca Martin Marinčin. Predtým naposledy zasiahol do súboja NHL pred vyše mesiacom - 4. februára.

"Usúdili sme, že mu dáme šancu," avizoval ešte pred duelom tréner Mike Babcock.

Slovák strávil na ľade len niečo viac ako dvanásť minút, ale mal dôvod na radosť. Bol pri dvoch góloch svojho tímu, takže zaznamenal dva plusové body.

Toronto napokon vydrelo víťazstvo. Na ľade Caroliny uspelo po predĺžení a v tabuľke konferencie sa dostalo na pozície, ktoré zaručujú účasť v play-off.

Na východe sa o bod posunuli na ôsmu priečku pred New York Islanders.

Pre Marinčina to bol 24. zápas tejto sezóny. Na konte má sedem kanadských bodov za jeden gól a šesť prihrávok, štyri plusky a tiež šestnásť trestných minút.

Martin Marinčin (vpravo) sa teší so spoluhráčmi po jednom z gólov do siete Caroliny. Na ľade bol pri dvoch zásahoch a zaznamenal dva plusové body.
Martin Marinčin (vpravo) sa teší so spoluhráčmi po jednom z gólov do siete Caroliny. Na ľade bol pri dvoch zásahoch a zaznamenal dva plusové body. (Autor: TASR/AP)

Po zápase v Caroline sa na jeho adresu objavovali rôznorodé komentáre - pozitívne aj negatívne. "Myslím si, že Martin odohral najlepší zápas v tomto ročníku," napísal jeden z fanúšikov Maple Leafs na sociálnej sieti twitter.

"Nie som si tým istý. Ak Marinčin neprestane vyrábať zbytočné vylúčenia, veľmi rýchlo pôjde naspäť na lavičku. Očakávam viac," zareagoval naňho ďalší.

Gáborík opäť skóroval

Ďalší vydarený zápas má za sebou skúsený útočník Los Angeles Marián Gáborík. Gólom prispel k triumfu Kings nad Washingtonom Capitals 4:2.

Slovák sa strelecky presadil druhý raz za sebou.

Zdá sa, že by mohol opäť získať stratenú pohodou po tom, ako sa mu nedarilo a na konci februára ho tréner dokonca druhý raz v sezóne posadil na tribúnu.

"Nie je príjemné sledovať spoluhráčov z tribúny. Je jasné, že musím hrať lepšie," uznanlivo vtedy prikývol tridsaťpäťročný rodák z Trenčína.

Proti Washingtonu nastúpil na 44. zápas v sezóne. Nazbieral v nich osemnásť bodov za deväť gólov a rovnaký počet asistencií. Okrem toho má päť mínusiek.

Deviaty triumf za sebou

Perfektnú formu majú hokejisti Calgary Flames. Na klzisku Winnipegu Jets zvíťazili presvedčivo 3:0 a v lige dosiahli už svoje deviate víťazstvo za sebou.

Žiaril pri ňom najmä brankár Brian Elliott, ktorý kryl všetkých tridsaťjeden pokusov domáceho mužstva a na svoje konto si pripísal druhý shutout v sérii.

9 zápasov

za sebou vyhrali hokejisti Calgary Flames v NHL.

"Musíme naďalej hrať tak ako doteraz. Nesmieme zaspať a obzerať sa späť, čo sme dokázali. Musíme hľadieť dopredu a sústrediť sa na ďalší zápas," vravel pre nhl.com Elliott.

Flames už majú na dosah klubový rekord. Desať víťazstiev po sebe vybojovali v období od 14. októbra do 3. novembra 1978.

Aktuálna séria je ich najdlhšou odvtedy, ako sa organizácia v roku 1980 presťahovala z Atlanty do Calgary. "Bavíme sa hokejom, užívame si to. Hráme správnym spôsobom a sme za to odmenení," tešil sa útočník Micheal Ferland.

V drese Jets sa predstavil aj Slovák Marko Daňo, ale na ľade nestrávil ani šesť minút. Za ten čas stihol iba raz vystreliť na bránu a zaznamenal dva hity.

"Frustrujúci zápas," smútil obranca Winnipegu Josh Morrissey. "Mali sme tam výborné momenty, ale nedokázali sme tak hrať celý duel. Som sklamaný."

Marko Daňo (vľavo) bojuje o puk s Mikaelom Backlundom.
Marko Daňo (vľavo) bojuje o puk s Mikaelom Backlundom. (Autor: TASR/AP)

NHL - výsledok:

Boston - Philadelphia 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

Góly: 19. David Pastrňák (Patrice Bergeron), 60. Drew Stafford (Kevan Miller) - 42. Jordan Weal (Wayne Simmonds, Claude Giroux)

/Zdeno Chára (Boston) odohral 26:23 minúty, ani raz strelecky neohrozil brankára hostí, zaznamenal jeden plusový bod a zblokoval tri pokusy súpera/

/Peter Cehlárik (Boston) opäť nehral, nezmestil sa do zostavy svojho tímu/

San Jose - Nashville 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)

Góly: 7. Paul Martin (Joe Thornton) - 13. Ryan Johansen (Roman Josi), 31. James Neal (Colin Wilson), 59. Viktor Arvidsson (P. K. Subban)

Arizona - New Jersey 5:4 (3:0, 1:2, 1:2)

Góly: 2. R. Vrbata (Max Domi, Connor Murphy), 3. Rieder (Martinook), 19. Chychrun (Rieder, Martinook), 24. Perlini (DeAngelo, Chychrun), 54. DeAngelo (J. McGinn, Chychrun) - 26. Palmieri (Taylor Hall, Blandisi), 33. Beau Bennett (Severson), 41. Palmieri (Severson, Henrique), 56. John Moore (Zacha, Miles Wood)

Tampa Bay - Florida 3:2 (0:2, 2:0, 1:0)

Góly: 24. Kučerov (Hedman, J. Drouin), 31. Gourde, 58. Ondřej Palát (Andrej Šustr) - 17. Jágr (Barkov, Marchessault), 20. Pysyk (Reilly Smith, Barkov)

/Peter Budaj (Tampa Bay) nechytal, prednosť pred ním dostal Andrej Vasilevskij/

Vancouver - Pittsburgh 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Góly: 37. Ian Cole (Kühnhackl, Scott Wilson), 47. Jake Guentzel (Conor Sheary, Sidney Crosby), 59. Conor Sheary (Jake Guentzel, Sidney Crosby)

Carolina - Toronto 2:3 pp (1:1, 1:1, 0:0 - 0:1)

Góly: 9. Victor Rask (Elias Lindholm, Pesce), 21. Teräväinen (Jordan Staal, Justin Faulk) - 10. Marner (Bozak, James van Riemsdyk), 28. James van Riemsdyk, 63. Morgan Rielly (William Nylander, Jake Gardiner)

/Martin Marinčin (Toronto) odohral 12:17 minúty, nevystrelil na bránu, ale zaznamenal dva plusové body, pripísal si tiež dve trestné minúty a dva hity/

Winnipeg - Calgary 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Góly: 15. Mikael Backlund (Michael Frolík, Dougie Hamilton), 33. Michael Frolík (M. Tkachuk, Dougie Hamilton), 44. Chiasson (Monahan, Dougie Hamilton)

/Marko Daňo (Winnipeg) odohral 5:55 minúty, raz strelecky ohrozil súperovho brankára, okrem toho si na konto pripísal už len dva hity/

Buffalo - Columbus 5:3 (0:3, 3:0, 2:0)

Góly: 21. Jake McCabe (Deslauriers, Evander Kane), 26. Moulson (Brian Gionta, Bogosian), 40. Reinhart (Ristolainen), 58. Evander Kane (Jack Eichel, Ristolainen), 60. Jack Eichel (Ryan O'Reilly) - 8. David Savard (Sam Gagner, Hartnell), 14. Nick Foligno (Brandon Saad, Zach Werenski), 18. Bjorkstrand (Sam Gagner)

Brankár Buffala Robin Lehner zasahuje pri šanci Boonea Jennera.
Brankár Buffala Robin Lehner zasahuje pri šanci Boonea Jennera. (Autor: TASR/AP)

St. Louis - New York Islanders 4:3 (1:0, 3:1, 0:2)

Góly: 8. Tarasenko (J. Schwartz, Steen), 25. Steen, 36. Tarasenko (Carl Gunnarsson), 39. Berglund (Perron, Pääjärvi) - 31. Brock Nelson (Ho-Sang, Mayfield), 43. Beauvillier (Hickey, Clutterbuck), 59. Leddy (Ladd, Tavares)

Colorado - Ottawa 2:4 (1:0, 0:3, 1:1)

Góly: 10. Matt Nieto (Goloubef, Comeau), 60. Andrighetto (Colborne, Söderberg) - 31. Claesson (Pageau, Tom Pyatt), 36. Burrows (Mike Hoffman, Erik Karlsson), 39. Mike Hoffman (Chris Kelly), 52. Dzingel (Burrows, Erik Karlsson)

Los Angeles - Washington 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)

Góly: 16. Marián Gáborík (Anže Kopitar, Alec Martinez), 28. Anže Kopitar (Jeff Carter, Muzzin), 49. Kempe (Gravel, Alec Martinez), 60. Jeff Carter - 5. Vrána (Shattenkirk, Justin Williams), 21. T. J. Oshie (Marcus Johansson)

/Marián Gáborík (Los Angeles) odohral 18:54 minúty, vyslal dve strely na bránu, dal gól, zaznamenal jeden plusový bod a zblokoval jeden pokus súpera/

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Dostáva sa Gáborík do formy? Skóroval druhý raz za sebou